Efikasnije od dijete, svako jutro popijte mešavinu vode i jednog začina, uništićete kilograme

Osobe koje dnevno pojedu kašiku mlevenog kima čak tri puta brže gube na težini u odnosu na ljude koji su na dijeti, ali ne konzumiraju ovaj začin, pokazalo je istraživanje.

Učestovalo 100 žena koje su svako jutro pre doručka pile čašu vode sa supenom kašikom mlevenog kima.

Iznenađujući rezultati su pokazali da su unosile svaki dan u proseku oko 400 kalorija manje u odnosu na grupu koja nije konzumirala vodu i kim.

Nakon mesec dana zabeleženo je da je eksperimentalna grupa značajno smršala, u proseku 5 kilograma, a udeo masti im je smanjen za 14 posto. Osim toga, ovaj začin je pomogao i da nivo lošeg holesterola spuste za 10.

Naučnici ovo objašnjavaju time što kim sadrži obilje fitosferola, koji imaju sposobnost apsorpcije holesterola, a sadrži i materije koje ubrzavaju metabolizam.

Kim pomaže i u lečenju: bolesti jetre i žuči (poput ciroze jetre, slabe jetre, uravnotežuje masnoće), tegoba s bubrezima i bešikom kao što su kamen, pesak, teškoće s mokrenjem, infekcije bakterijama, pri tegobama respiratornih puteva, kao što su sklonost infekcijama, prehlada, grip, hronični bronhitis, astma, upala pluća, kašalj.

Delotvoran je i kod bolesti srca, a naročito aritmija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetekimzačin
Komentari (0)
Dodaj komentar