Kako izgubiti 4 kilograma za 6 dana? Izgleda da možete i to vrlo jednostavno

Kada je u pitanju gubitak viška kilograma, mnogi će pomisliti kako se spremaju za već unapred izgubljenu bitku od koje će vrlo verovatno odustati jer je protivnik jak. Jasno nam je sve – teško je odoleti kafi sa šlagom ili omiljenom pecivu dok ujutro hodate sanjivi i gladni prema poslu.

Međutim, ako vam vaša vaga uporno govori da je vreme da nešto učinite po pitanju kilograma i da možda ne razumete dobro pojam usvajanja zdravih navika, verovatno razmišljate o rigoroznim dijetama koje će vam pomoći da u što kraćem roku stignete do željenog cilja. Ipak, od svih dijeta kako ćete znati koja je najbolja za vas?

Za one koji žele da ubrzaju proces mršavljenja i na zdrav način izgube do 5 kilograma u kratkom periodu, evo što moraju da zapamte.

MALO UGLJENIH HIDRATA, PUNO PROTEINA

Ishrana s malo ugljenih hidrata vam za samo nekoliko dana može pomoći s gubitkom kilograma, a ujedno ćete tako sprečiti nadutost. Upravo je to razlog zašto su osobe koje su isprobale ovakav način ishrane primetile već drugi dan promene u kilaži i izgledu tela.

ZA DORUČAK ODABERITE INTEGRALNE ŽITARICE

Kako je važno započeti dan na ispravan način, kvalitetan doručak je odgovoran za nivo energije koju ćete imati tokom dana, ali osećaj sitosti do idućeg obroka. Umesto da stojite u redu u pekari za kafu i slatko pecivo, bolja je opcija da ujutro pripremite sami kvalitetan doručak od celog zrna žitarica koji će usput i nivo šećera u krvi držati pod kontrolom. Ovsena kaša ili integralni hleb su samo dvije opcije o kojima bi trebalo da razmislite kada je u pitanju vaša ishrana i gubitak kilograma.

SMANJITE UNOS KALORIJA

Šta još možete učiniti kako biste izgubili višak kilograma? Možete dijetu započeti sa smanjenim unosom kalorija – a upravo je to način za pravi početak puta jer će vaše telo već uskladištene masnoće koristiti kao gorivo. Ako niste sigurni koliko kalorija morate da izbacite iz ishrane, proverite svoju visinu, težinu i godine i počnite sa računicom. Pomoći će ako znate koliko i koje hrane obično unosite u organizam tokom dana kako biste znali koliko kalorija morate da izbacite.

JEDITE SVAKIH NEKOLIKO SATI

Još jedan dobar savet vezan uz gubitak do 4 kilograma za 6 dana je da jedete svakih nekoliko sati manje porcije hrane. Ideja koja stoji iza ovoga bazira se na činjenici da tako podstičete rad metabolizma koji će se pobrinuti za potrošnju masnoća. Naravno, ovo ne znači da možete jesti šta god poželite, morate poraditi i na odabiru namirnica.

BIRAJTE NEMASNE PROTEINE

Izbor proteina može igrati veliku ulogu u procesu mršavljenja jer nisu svi proteini isti. Ako želite da izgube višak kilograma, najbolja opcija je tražiti čiste proteine bez masnoća. Piletina i riba su odličan izbor, a valjalo bi ih dodati obrocima koji sadrže i povrće.

Iako je moguće da izgubite do 4 kilograma u 6 dana, prevelik gubitak u kratkom vremenu može biti loš za zdravlje ako se često ponavlja. Ako želite da započnete dijetu na zdrav način i ubrzati gubitak kilograma, saveti koje ste pročitali bi mogli da pomognu.

VAŽNA NAPOMENA: ne preporučujemo vam korišćenje bilo kakve dijete bez prethodne konsultacije sa lekarom. Nismo odgovorni za neuspeh dijete, njenu moguću štetnost po zdravlje, niti za druge posledice koje njena primena može izazvati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetaishrana
Komentari (0)
Dodaj komentar