Ove jeftine namirnice tope kilograme, ne treba vam dijeta – recepti naših baka

Bake su nekada imale proverene narodne lekove za mršavljenje koji pozitivno utiču na metabolizam, varenje, smanjuju apetit i podstiču topljenje masnih naslaga, a možete ih isprobati i danas.

Ovo su stari recepti za mršavljenje na prirodan način koristile su ih naše bake:

Kukuruzna svila – U šolju ključale vode, potopite kašiku sušene kukuruzne svile, ostavite 5 do 10 minuta. U toku dana potrebno je popiti oko 3 šoljica ovog čaja pre obroka.

Jabukovo sirće – čak i istraživanja dokazuju da jabukovo sirće topi masti i ubrzava metabolizam, što je savršena kombinacija. U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i uzmite pre doručka. Ovo nije najukusnija navika, ali daje vidljive rezultate. Jabukovo sirće ne treba uzimati ako imate probleme sa želucem.

Celer – biljka za koju se kaže da ima negativne kalorije. Šta to znači? To znači da tokom varenja sagorevate više kalorija nego što ste uneli konzumiranjem. Oljuštite i iseckajte svež celer, pa ga konzumirajte kao zdravu grickalicu.

Crni kim – istočni narodi veruju da crni kim sprečava gojaznost, a možete ga koristiti u raznim pecivima i salatama. Sjajan je za probavu, metabolizam i smanjenje nadutosti.

(Espreso/Najžena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetadijetalne namirnicemrsavljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar