Prolećna superhrana: Krastavac dijeta za efikasno mršavljenje

Doručak – Borovnica-krastavac šejk

Ovaj šejk daće vam dovoljno energije za radni dan koji je pred vama ili vam može poslužiti i kao piće za oporavak nakon napornog treninga. Evo kako i da ga napravite ogulite i iseckajte na komade jedan krastavac srednje veličine, uzmite šaku borovnica i nekoliko listova nane. A zatim sve te sastojke sa još 250 ml jogurta (manje masnog, ako je moguće) stavite u blender i izmiksajte.

Ručak – Feta sendviči

Izmešajte isečeni krastavac sa 100 gr feta sira, jednom kašikom jogurta, 100 gr crnih maslina, svežim listom nane i mešanim semenkama. Ovaj premaz možete da stavite na integralni hleb za lagani doručak. Feta sir je pun riboflavina koji će vam dati dovoljno energija za popodnevni trening.

Večera – Krastavac supa

Očistite semenke, isecite krastavac i na maslinovom ulju propržite krastavac čitava dva minuta. Dodajte iseckani luk. Da ne bismo mnogo komplikovali ovu kombinaciju ubacite u 500 ml pileće supe iz kesice ili možete u vrelu vodu samo ubacite jednu kocku za supu i malo čilija. Sačekajte da se ohladi i poslužite uz jogurt.

Upozorenje: Imajte na umu da nijedna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Zato, pre nego što pređete na “nov” režim ishrane, potražite savet lekara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetakrastavac
Komentari (0)
Dodaj komentar