Za njih niste čuli: 5 skroz blesavih trikova za mršavljenje

Da bismo smršali, potrebno je dosta truda, volje i odricanja. Saveta za mršavljenje je mnogo. Sigurno ste već čuli kako treba da pijete što više vode, da smanjite ugljene hidrate, jedete iz manjeg tanjira. Čuli ste i za razne napitke.

Međutim, ovakve savete vam sigurno niko nije dao:

Supa – kao predjelo

Smanjićete ukupan broj unosa kalorija, verovali ili ne. To su otkrili naučnici, te objavili u časopisu „Appetite“. Ispitanici koji su uneli ukupno 20 posto manje kalorija ako su pre glavnog jela jeli supu s malo kalorija (100 do 150 kalorija).

Kad ste jako gladni, pomislite na ono poslednje što ste jeli

Pomoći će vam vizualizacija. Kad zamislite svoj poslednji obrok smanjiće vam se glad.

Sortirajte po bojama

Istraživanje Univerziteta Cornell dokazalo je sledeće: što je veći kontrast u boji između jela i tanjira, to je manja glad. Ispitancii koji su jeli testeninu s sosom od paradajza s belog tanjira pojeli su ukupno 22 posto manje od ispitanika koji su isto to jeli sa crvenog tanjira.

Pomirišite jelo

U nedavno sprovedenom istraživanju otkriveno je da što je intenzivniji miris jela, manje ćemo ga pojesti. Ispitanici koji su dobili aromatizovani desert pojeli su pet do deset posto manje.

Šta sa kostima? 

U jednom istraživanju u kojem su ispitanici trebali pojesti pileća krilca, otkriveno je da su više pojeli oni čije su preostale kosti sklonjene sa stola. Kod onih koji su imali preostale kosti u vidokrugu, mozak je dobio informaciju da je već jeo te da je sit. Isto to važi i za škampe, rakove, masline, pistaće ili komade picr ako ne pojedemo rub.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gladmrsavljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar