Akcija je zdrava

Činjenica da niste ljubitelj sporta ili teretane može da bude prihvatljiva samo pod uslovom da to ne znači vaše kompletno odricanje od rekreacije i fizičkih aktivnosti uopšte. Lepo vreme se vratilo i sada je pravi trenutak da ponovo počnete da razmišljate o korisnom naporu. Jedan od najpopularnijih vidova rekreacije jeste trčanje – tako ćete povećati svoju kondiciju, a dobro je i za mišiće. Naravno, kao i sve vežbe, i trčanje mora da bude prilagođeno vašim godinama i snazi kojom raspolažete, te je važno da ne preterujete već da se dobro procenite pre nego što krenete u akciju.
Ukoliko ste pak zašli u određene godine, ili ste jednostavno mirniji tip čoveka koji nije oduševljen idejom o trčanju, to ne znači da treba da se posvetite štrikanju u slobodno vreme. Dolaze sve lepši i leši dani; ako ništa drugo, kao odlično rešenje ostaje vam šetnja. Šetati je zdravo, a tempo i kilometražu opet možete da prilagodite sebi i svojoj snazi. Lokaciju sami izaberite – sve dok ste na otvorenom i dok se prepuštate čistom vazduhu, sasvim je svejedno da li će to biti obližnji sportski centar, park ili šuma.
Neka vam društvo prave diskmen ili vokmen; izaberite muziku po svom ukusu, nabacite slušalice na glavu i krenite. Svaka aktivnost te vrste učiniće da se oslobodite napetosti i da vaše telo bude u savršenom skladu, rekreirano i puno snage. Kondicija vam neće pomoći samo u tom smislu: dok vežbate telo, rekreirate i svoje moždane ćelije, tako da ćete posle trčanja ili fine šetnje biti bolje koncentrisani na svakodnevne poslove sa kojima se susrećete i koji vas opterećuju. Fizički napor koji ćete pri tom uložiti minimalan je u odnosu na korist koju će vam svaka rekreacija pružiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar