Uz ovo će vaše vežbe biti mnogo efikasnije

Naučnici koji su genetskim inženjeringom stvorili miša koji satima može da trči bez umora izumeli su i dve pilule koje imaju isti efekat na ljude. Razvili su pri tom i test za otkrivanje hemijskih sastojaka tih pilula u krvi i mokraći, zahvaljujući kom se mogu sprečiti prevare tokom takmičenja profesionalnih sportista.

Dr Ronald Evans, istraživač sa Salkovog instituta za biološke nauke u Kaliforniji (Howard Hughes medical institute at the Salk institute for biological studies, Califronia) rekao je da ove pilule puno pomažu prilikom vežbanja: ćelije sagorevaju masti, a povećava se snaga i energija potrebna prilikom vežbanja. Jedna od ovih pilula pomoći će ljudima koji treniraju da treniraju i jače i više, dok će druga pilula pomoći ljudima koji nisu motivisani da vežbaju, a žele da imaju slične ili iste rezultate kao oni koji to čine.

Većina ljudi nema vremena da odvoji 40 minuta dnevno za vežbanje, a uzimanje ove pilule pomoći će im da postignu isti efekat ako vežbaju kraće vreme i ako vežbaju neredovno. To znači da ove pilule, kada se uzmu, sagorevaju masti u istom procentu kao kada se vrlo intenzivno vežba, što znači da su vežbe mnogo efikasnije.

Tim naučnika je izumeo test koji će moći da otkrije tragove ovih dveju pilula u krvi i mokraći. Trenutno radi sa svetskom agencijom koja se bori protiv dopinga u sportu i verovatno će razviti test koji će retroaktivno moći da testira učesnike sportskih takmičenja.

Da li će jedna od ovih pilula biti rešenje za vas – prosudite sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dopingfitnespilulavežbe
Komentari (0)
Dodaj komentar