Kako se osloboditi bola u mišićima posle vežbanja?

Bol u mišićima nakon treninga, predstavlja posledicu energičnog ili novog treninga na kakav vaše telo nije naviklo.

To je zapravo način na koji vam vaše telo poručuje da treba da se odmorite kako biste pomogli svojim mišićima da se oporave i obnove. Ali ponekad samo odmor nije dovoljan. Potrebno je tretirati bolne mišiće kako bi izbegli dalje komplikacije i bilo spremni za novi trening. Ako želite da se oslobodite bolova u mišićima nakon treninga, saznajte u redovima koji slede šta fintes stručnjaci savetuju po tom pitanju.

ISTEZANJE

Prva i osnovna stvar koju treba da uradite ako osetite bol u mišićima je – istezanje. Osnovni razlog zbog kod istezanje pomaže je taj što se prilikom vežbanja mišići skupljaju. Intenzivni treninzi i nove vrste vežbi mogu dovesti do kidanja mišiča i sprečavanja opuštanja za vreme odmora nakon treninga. U tom slučaju istezanje pomaže da osećate manju količinu boli i nelagodnosti. Istezanje je neophodno primenjivati svakodnevno, pre i posle treninga.

UPOTREBITE ROLNE OD PENE

Penaste rolne su cilindrični alati koje možete koristiti za samo-masažu. Oni će vam pomoću u ublažavanju bolova u mišićima i njihovom opuštanju. Potrebno je da minimum 15 minuta masirate bolna mesta uz pomoć ovih rolni, kako bi osetili olakšanje.

ISKORISTITE LED ZA TRENUTNO OLAKŠANJE

Jedan od razloga zbog koji mišići postaju bolni je upala. Stavljanjem leda na bolno mesto, smanjujete upalu a samim tim i odstranjujete bol. Kockice leda u pamučnoj gazi su sve što vam treba, da biste tretirali bolno mesto. Tri puta po desetak minuta sa razmakom od 5 minuta potrebno je da držite led na bolnoj lokaciji.

PRIPREMITE SEBI TOPLU KUPKU

Topla kupka ima magična dejstva na olakšanje bolova u mišićima nakon treninga. Topla voda oslobađa napetost u mišićima, smanjujući istovremeno otok i bol. Po želji toploj vodi možete da dodati šaku morske soli i nekoliko kapi esencijalnog ulja za potpuni užitak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolmišićivežbanje
Komentari (0)
Dodaj komentar