Vežbe za vrhunsko uživanje u seksu

Nije retkost da se do nekih otkrića dođe sasvim slučajno ili da se nešto zamisli sa nekom određenom svrhom – a onda ispadne da postoje i sporedni efekti koji su takođe vrlo zanimljivi i veoma korisni. Takav je slučaj i sa Kegelovim vežbama.

Njih je četrdesetih godina prošlog veka popularizovao ginekolog akušer Arnold Kegel, a svrha tih vežbi bila je da pomognu ženama koje su imale problem inkontinencije bešike (nekontrolisano mokrenje) – problem koji se često javlja kod žena nakon porođaja. Pacijentkinje su vežbale, zaista su se rešile problema, a onda su shvatile da te vežbe imaju još jedan efekat i o tom efektu obavestile dobrog doktora. Sporedan efekat Kegelovih vežbi bio je da su pacijentkinje lakše i intenzivnije doživljavale orgazam.

O čemu se radi? Kegelove vežbe su vežbe za pubične mišiće (mišiće vaginalnog dela). Ove mišiće u svom telu možete locirati tako što ćete pokušati da, kad sledeći put budete mokrile, prvo zadržite, a zatim pustite mlaz, i to ne stežući ni stomak, ni butine, ni guzu. Ako vam to uspe, locirale ste o kojim se mišićima radi. To su isti oni mišići koji se grče u toku orgazma. Vežbanjem, oni postaju bolje prokrvljeni i jači, pa njihovo grčenje u toku orgazma proizvodi snažniji i često dugotrajniji osećaj. Plus, ojačanim pubičnim mišićima moguće je i partneru pružiti veće zadovoljstvo.

Osnovna Kegelova vežba je veoma jednostavna: stegnete pubične mišiće, držite stisak deset sekundi, a zatim ih opustite. Preporučuje se da se vežba ponovi deset puta, tri puta dnevno (ukupno vežbanje: pet minuta dnevno). Nije vam potrebna nikakva oprema, niti će bilo ko znati da vežbate – vežbu je moguće izvoditi dok stojite u liftu, čekate u redu u samoposluzi, dok čekate da se upali zeleno svetlo na semaforu, dok čekate da vam se uključi kompjuter, da prođu reklame i počne film, dok perete zube… Efekti ove vežbe primetni su već nakon mesec dana redovnog vežbanja.

Istu ovu vežbu mogu da praktikuju i muškarci, i to podjednako neprimetno. Rade je na isti način kao i žene, stezanjem i opuštanjem pubičnih mišića (mogu ih locirati na isti način kao i žene, zaustavljanjem mokrenja). Kod muškaraca vežba ne dovodi do jačeg orgazma, ali veoma uspešno rešava problem prerane ejakulacije (opet, na zadovoljstvo i muškarca i žene).

Pet minuta vežbanja dnevno, i to vežbe za koju vam ne treba ni posebna oprema ni slobodno vreme – i dobijate intenzivniji seksualni život i intenzivnije zadovoljstvo. Veću nagradu za manji trud teško da bi bilo moguće naći!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

inkontinencijaorgazamurinarna inkontinencija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Olimaca Nazirovic

    Praktikovaćemo.