Mesec dana svakodnevno je radila 50 trbušnjaka – evo šta se dogodilo

Vežbanje kod kuće sve je popularnije, a vežbe poput sklekova, čučnjeva i trbušnjaka svi smo barem jednom isprobali i zapitali se koliko je potrebno da počnu da se vide rezultati? Jesu li trbušnjaci zaista najbolja vežba? Odgovor na to pitanje ima Džen Sinrič, žena koja je odlučila da prihvati izazov ’50 trbušnjaka dnevno’, piše Women’s Health.

Šta možete očekivati?

Pre početka izazova, odlučila je da sazna u šta se upušta i šta na kraju može da očekuje. Dakle, pre nego što je započela s vežbanjem, obratila se fitnes instruktorima i pitala se šta može očekivati nakon mesec dana svakodnevnog izvođenja trbušnjaka. Stručnjaci su se složili: trideset dana nije dovoljno vremena za dobijanje “pločica”, čak i ako dnevno uradite 100 trbušnjaka.

Ono što možete očekivati su promene na psihološkom nivou, više nego one na fizičkom. Ben Boudro,vlasnik fitnes centra, rekao je da postoje mnogo bolje vežbe za trbušne mišiće od običnih starih trbušnjaka, ali napomenuo je da je svako vežbanje korisno!

Primetićete zaista male promene nakon svakodnevnog izvođenja trbušnjaka

Džen je vežbe izvodila na prostirci za jogu i, kako kaže, nije imala problem da uradi svih 50 trbušnjaka u kontinuitetu, međutim često se borila sama sa sobom i izgovorima poput: “Ceo dan sam radila, zaslužujem pauzu“ ili „Prerano sam se probudila jutros i umorna sam“ ili „Ali, vikend je!“. Međutim, suprug joj je bio velika podrška pa je svoj zadatak, bez obzira na izgovore, uvek izvršila. “Zaista sam osećala definiciju i snagu u gornjem delu abdomena, međutim videla sam samo sitna poboljšanja u svom izgledu”, rekla je Džen.

Trbušnjaci se zapravo „prave“ u kuhinji!

Iako se odlučila na svakodnevno vežbanje trbušnih mišića, Džen nije vodila brigu o tome šta jede niti je imala određeni plan ishrane. “Budući da se nisam držala dijete, to je značilo da ponedjeljkom imamo večere u kasnim noćnim satima. Ali, ono što sam primetila je snažna razlika u energiji tokom dana kada sam jela brzu hranu i onih dana kada sam ipak pazila šta unosim u organizam.”

Sve u svemu, Džen je srećna što je prihvatila ovaj izazov, prvenstveno jer se obvezala na neki oblik svakodnevne rutine vežbanja. “Mislim da ovo nije nešto što bih preporučila onima koji ciljaju na pločice, ali ukoliko želite da sebi dokažete da možete biti predana i disciplinovana osoba, svakako probajte, mogu se dogoditi samo pozitivni pomaci”, smatra Džen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fitnestrbusnjacivežbanje
Komentari (0)
Dodaj komentar