Najbolje vežbe za mišiće grudi

Sve vežbe se rade po već ustaljenom principu od tri serije, sa proporcionalnim smanjivanjem broja ponavljanja i povećavanja težine kojom rukujete. Prva serija se radi sa 10 ponavljanja, druga sa 8, treća sa 6, a težina se povećava proporcionalno tome. Koja će biti početna težina, zavisi isključivo od vaše kondicije i fizičke pripremljenosti.

PROPADANJA

Ovom vežbom je najbolje da započnete trening i da vam ona posluži kao zagrevanje.Vežba se izvodi tako da vam ruke budu potpuno ispružene, priljubljenih laktova uz telo, a zatim se samo savijajući laktove spuštate do najniže tačke. Kada su nadlaktice paralelne sa podom, zaustavite se na trenutak, i vratite u početni položaj.

LEPTIR NA KOSOM BENČU

Uzmite tegove u ruke, lezite na kosi benč i ispružite ruke iznad grudi. Spuštajte ruke lagano na dole, a kada vam dođu u visinu grudi zadržite ih na trenutak, i potisnite u početni položaj.

POTISAK S GRUDI

Ova vežba se izvodi na ravnom benču. Uhvatite šipku malo šire od širine ramena i držite je malo iznad grudnog koša. Zatim zabacite ramena i približavajući lopatice spustite šipku lagano do grudi. Iz ovog položaja ponovo potisnite tegove nazad. Imeđu spuštanja i potiska napravite kraću pauzu.

VEŽBE NA PACK DECK MAŠINI

Kod ove vežbe nema previše razmišljanja. Sednete na spravu, leđa pravilno naslonjenih uz naslon, ruke stavite na držače i pod određenim opterećenjem izvodite niz serija (po već utvrđenom redu 10-8-6).

I za kraj teža verzija popularnog LETENJA, takođe na spravi, i takođe po ustaljenom principu 10- 8- 6.
Kroz neke tri nedelje bićete spremni za podizanje broja ponavljanja i težina, ali uz poštovanje ovog tempa, kada je pravi trenutak za to, znaćete i sami.

(Mens Health)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mišićivežbe
Komentari (0)
Dodaj komentar