Poznati trener savetuje kako da konačno skinete salo na stomaku

Iako neki uveravaju da je uz pomoć čudesnih čajeva moguće doći do trbušnjaka za samo par nedelja, jasno je da se tvrdokornog sala na stomaku ne možete rešiti samo uz pomoć toplog napitka. Bez obzira na godišnje doba, treneri najčešće nailaze na jedno pitanje, a to je kako se rešiti sala na stomaku.

Zato je poznati trener Sem Vud odlučio da otkrije pet stvari koje će vam sigurno pomoći da smršate u struku.

1. Jedite stvarnu hranu

Prvo i najvažnije je obratiti pažnju na ono što jedete. Trener kaže da je potrebno izbaciti iz jelovnika prerađenu hranu i rafinisani šećer i unos alkohola svesti na minimum.

„Jedite stvarnu hranu iz prirodnih izvora i fokusirajte se na uravnotežen unos zdravih masti, ugljenih hidrata i proteina i vodite računa o veličini porcija“, kaže Vud za portal Body and Soul.

2. Ubacite u rutinu vežbe otpora

Kardio je odličan, ali ne može da zameni tegove. Ne znači da morate dizati teške tegove ili postati bodibilder, ali trening otpora je odličan izbor. Vežbe u sklopu njega rade se sopstvenom telesnom težinom ili uz rekvizite kao što su elastične trake ili medicinska lopta.

„Sve što koristite, a stvara otpor, smatra se vežbom otpora. One sagorevaju kalorije i nakon završetka treninga, a što više mišića imate, to ćete više kalorija sagorevati“, objašnjava trener.

3. Smanjite unos alkohola

Mnogima je nemoguće da alkohol u potpunosti izbace, ali njegov unos možete smanjiti na najmanji nivo i to će učiniti čuda za vaš stomak.

4. Pripazite na stres

Stres je najveći neprijatelj vitkog struka jer otpušta hormone adrenalin i kortizol, a oni utiču na kvalitet sna, želju za slatkim, probavu i debljanje.

„Ispitajte koje su tehnike rešavanja stresa i svakodnevno ih praktikujte“, upozorava Vud.

5. Ne zanemarujte san

San je vrlo važan i odrasloj osobi je potrebno sedam do devet sati kvalitetnog noćnog odmora. Nedostatak sna uzrokuje povećanje kortizola, tera nas na loše izbore kad je u pitanju hrana, preskakanje treninga i drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

salo na stomakusavettrener
Komentari (0)
Dodaj komentar