Trener otkriva koja vežba je najbolja za skidanje sala na stomaku

Masne naslage na stomaku poznate su kao visceralna masnoća i predstavljaju jednu od najopasnijih vrsta masnoće za naše zdravlje. Kako piše CNN, razlog je taj što se ovde zapravo radi o vrsti masnoće koja se nalazi oko unutrašnjih organa, što povećava rizik od razvoja određenih bolesti. Samim tim, skidanje sala na stomaku ne uključuje samo promenu ishrane već i kontinuirano izvođenje određenih vežbi.

Kako objašnjava Gunar Peterson, trener holivudskih glumaca i profesionalnih sportista, uključujući košarkaše Los Anđeles Lejkersa, jedna vežba je, uz dovoljno kvalitetnog sna i hidratacije, ključna, odnosno najbolja za rešavanje sala. Reč je o kardio vežbama koje su pomešane s intervalnim treninzima visokog intenziteta i pomažu nam pri sagorevanju masti.

Ostale svakodnevne navike koje takođe dokazano pomažu pri rešavanju sala na stomaku podrazumevaju izbacivanje šećera iz redovne ishrane, izbegavanje stresnih situacija koliko je to moguće, praćenje unosa kalorija i baziranje obroka na namirnicama bogatim proteinima i celovitim žitaricama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

salostomakvežba
Komentari (0)
Dodaj komentar