Trening ’12-3-30′ uz koji se kilogrami tope neviđenom lakoćom

Mnogi tokom karantina mesecima nisu imali pristup teretanama i sportskim objektima pa su kod kuće potražili efikasne i jednostavne načine da ostanu u formi. Pritom se većina oslanja na savete s društvenim mreža, pa vam je možda za oko zapela tzv. ’12-3-30′ vežba koja je u kratkom roku postala viralni trend.

Radi se o vežbama koje je osmislila influenserka Loren Điraldo pre više od godinu dana, ali popularnost je stekla krajem 2020. kada je objavila na TikToku.

Trening ’12-3-30′ u potpunosti se izvodi na traci za trčanje. Sastoji se od postavljanja nagiba mašine na 12 posto, pojačavanja brzine na tri milje na sat (4.8 kilometara na sat) i 30 minuta hodanja. Fizička vežba je stekla popularnost i delom zbog toga što joj je Điraldo pripisala zasluge za svoj gubitak kilograma.

Ipak, da li je ovakav trening bezbedan i efikasan za prosečnu osobu?

“Zbog jednostavnosti lakše ćete započeti s ovom vežbom i brže ćete je uključiti u svoju rutinu”, rekla je lični trener Lindzi Ogden za PopSugar. Ipak, upozorava da bi trebalo da se klonite ovog treninga ako imate bilo kakvu povredu, naročito probleme s kukom ili kolenom.

Čak i ako nemate takva ograničenja, ’12-3-30′ ne bi trebalo da bude jedina vežba tokom vašeg treninga. U idealnoj situaciji, trebalo bi uključiti i vežbe otpora, istezanje i kardio, izvodeći svaku vrstu treninga otprilike tri puta nedeljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mrsavljenjetreningvežbanje
Komentari (0)
Dodaj komentar