Treninzi vam mnogo ne vrede bez ovakve ishrane

Stručna pomoć prilikom rekreativnog bavljenja sportom može vam pomoći da tonirate mišiće i poboljšate svoj izgled. Uz redovni program treninga snage, možete smanjiti telesnu masnoću, povećati snagu kostiju, mišićnu masu i efikasnije sagorevati kalorije.

Trening snage ne mora da traje dugo koliko se misli. Za većinu ljudi dovoljan je set od 12 do 15 ponavljanja vežbi snage svih glavnih mišićnih grupa koja se izvode najmanje dva puta nedeljno.

Treninzi se mogu obaviti kod kuće ili u teretani. Kućni tegovi i mašine za vežbanje ili vežba u teretani popularni su načini za obuku, ali nisu jedine opcije.

Možete trenirati snagu uz jeftinu cev postavljenu kao vratilo, koristeći sopstvenu telesnu težinu. Sa pravilnom tehnikom, možda ćete uživati u vidljivim poboljšanjima svoje snage i izdržljivosti tokom vremena.

Sportska ishrana

Koliko znate o sportskoj ishrani? Šta i kada jedete – može uticati na vaš učinak i na to kako se osećate. Pravilna sportska ishrana može vam pomoći da izvučete maksimum iz svojih rutinskih vežbi.

Sportska ishrana treba da se zasniva na redovnim dobrim navikama u životu i ishrani, ali se može fokusirati na ugljene hidrate. Na primer, trening sportista za izdržljivosti može se zasnivati na više ugljenih hidrata u ishrani u danima pre treninga i napornih vežbi, kako bi se povećala energija i performanse. Proteini za popravku i rast mišića predstavljaju još jedan važan aspekt sportske ishrane.

Naravno, sportska ishrana prevazilazi ono što jedete. Kada jedete – takođe je važno. Da biste maksimalno uvežbali treninge, koordinišite svoje obroke, grickalice i piće. Pijte tečnost kao što je voda tokom i između obroka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pravilna ishranapravilno vežbanjesportska ishranaSportske vežbe
Komentari (0)
Dodaj komentar