Vežbe u pauzi za reklame (2)

Treća vežba su čučnjevi pored kreveta. Ustanite i stanite ispred kreveta u raskorak. Ruke oslonite na kukove. Spuštajte se u čučanj, kao da nameravate da sednete. Kolena treba da budu u ravni sa stopalima, a butine i listovi pod pravim uglom. Zadnjicom dodirnite sedište i bez zadržavanja se ponovo podignite. Vežbu ponovite 15 puta. Ova vežba jača muskulaturu butina i zadnjice (bolje će vam stajati tanga!).
Četvrta vežba je za leđa – nešto što je veoma potrebno svima kojima je posao da sede po ceo dan, a voleli bi da ih pri tom ništa ne boli. Stanite iza kauča ili fotelje i napravite jedan korak unazad. Obe ruke oslonite na naslon. Noge blago savijte u kolenima. Uvucite stomak povlačeći ga prema kičmi (ali nastavite normalno da dišete i ne zadržavajte vazduh). Povijte se u leđima, kao da želite da razdvojite lopatice, spuštajući glavu na dole (nešto kao mačka kad se nakostreši). U tom položaju zadržite se deset sekundi, a onda se ponovo ispravite. Vežbu ponovite tri puta. Ova vežba jača leđne i stomačne mišiće i opušta vratne mišiće.
Za kraj, evo i jedne vežbe u sedećem položaju. Sedite i ispružite noge na krevet (kauč). Vrhove nožnih prstiju povucite ka sebi i ispravite gornji deo tela. Ruke ispružite ka napred, dlanovima nadole. Gornji deo tela pomerite unazad, naprežući pri tom stomačne mišiće. Onda se spuštajte prema nogama dok dlanovima ne dotaknete stopala. U ovoj pozi se kratko zadržite, zatim se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite pet puta. Ova vežba isteže listove i jača stomačne mišiće.
Nije bilo toliko naporno, zar ne? Pored toga što će vam ove vežbe pomoći u dobijanju lepše figure, vrlo je verovatno da nakon njih nećete imati ni problem sa nesanicom – i sve to kratkim naporom u vreme pauze za reklame!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar