Ako želite da izgubite kilograme, ova biljka će vam biti od velike pomoći

Ponekad male promene koji se mogu činiti nebitnim pomažu bržem mršavljenju. To se odnosi i na trik koji prenosi Cosmopolitan, a koji se jednostavno sastoji od dodavanja jedne od poznatih aromatičnih biljaka u omiljene napitke. Ova biljka je ni manje ni više nego nana, koja krije neverovatne prednosti pri mršavljenju.

Koje su prednosti nane za mršavljenje?

Kako američka nutricionistkinja Lisa Jang objašnjava za Eat This, listovi mente imaju malo poznata svojstva koja ne samo da pomažu u mršavljenju, već i tome da ostanete zdravi.

“Nana sadrži protivupalna svojstva. a takođe može ublažiti probavne smetnje i umiri apetit”, kaže ona, dok nekoliko naučnih studija tvrdi da bi nana, zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, mogla da koristi i kao tretman za borbu, ali i za prevenciju gojaznosti.

Pravi je saveznik u kontekstu dijete ili promene ishrane, koji takođe može delovati kao sredstvo za suzbijanje apetita, idealno protiv žudnje za hranom.

Listićima mente ukrašavamo pojedina jela, posebno letnje salate, ali i stavljamo u pića. Na primer možete dodati nekoliko listića ove biljke u svoju flašu vode koju pijete tokom dana, ili napraviti čaj. Naravno, preporučuje se da izbegavate proizvode poput sirupa na bazi mente pune šećera, koji vam neće biti od pomoći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkamrsavljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar