Enigma je rešena: evo zašto se gojite na poslu

Nekim osobama se dešava da se vrate sa odmora, i počnu ponovo da rade i tada počnu da dodaju kilograme. Dok rade „dodaju kilograme“, a kada su na odmoru ili bolovanju – „gube kilažu“.

Koji su uzroci?

Možda previše sedite i ne krećete se tokom radnog vremena?

Ponekad i samo radno okruženje sigurno može uticati na telesnu težinu.

Detaljno razmotrite svoju rutinu na poslu: koliko sedite, koliko ustajete ili pešačite, koliko koristite lift, a koliko stepenice.

Možda se nepravilno i neredovno hranite nezdravom hranom? Pitanja koja možda nude odgovore

Razmotrite šta se promenilo od početka novog posla:

Da li s vremena na vreme grickate nešto tokom radnog vremena?

Da li jedete nešto drugačije obroke dok ste na poslu ili po povratku sa posla?

Možda za doručak ili ručak jedete nešto drugo ili veće količine?

Šta pijete na poslu ili u pauzama?

Uopšteno, da li ste manje aktivni nego što ste bili ranije?

Moguća rešenja

Brza hrana sa prelivima podiže apetit, a obično sadrži više kalorija i više aditiva nego kuvana hrana, što može biti uzrok gojaznosti.

Pivo, gazirani napici ili energetska pića, kafa i čaj sa šećerom i dodacima (prelivi, šlagovi i keksići) sadrže dosta kalorija i šećera, a to je ono „što se lepi na naše telo“.

Najverovatnije je da nešto drugo što radite ili ne radite utiče na telesnu težinu, a može biti na prvi pogled neprimetno.

Na pitanje zašto ste stekli stomačno salo, odgovor je verovatno – promene u vašem telu od sedenja i loše ishrane.

Pogledajte detaljnije šta bi se moglo promeniti ikako pronaći načine za smanjenje broja kalorija, odabrati zdravu opciju za grickalice i kada možete, počnite da se krećete više.

Ako vam se nešto gricka, odustanite pa idite u šetnju do druge prostorije ili niz/uz stepenice. Na taj način ćete se suočiti sa manje hrane i više kretanja.

Proverite da li dok ste na odmoru više i redovnije spavate, pošto neredovno spavanje i nedovoljno sna utiče na povećanje telesne težine.

Obratite pažnju na stres na poslu. Mada nije dokazano, postoji povezanost između povećanog stresa i povećanja telesne težine.

Dobra vest: ako gubite telesnu težinu na odmoru ili bolovanju ili na drugom radnom mestu, to znači da možete da gubite težinu i tu gde radite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gojenjekretanjespavanjestressuvišni kilogramitezina
Komentari (0)
Dodaj komentar