Evo kako da se otarasite masnih naslaga BEZ POTEŠKOĆA, nije potrebna nikakva dijeta!

Za gubitak težine, važno je fokusirati se na hranljive materije, a ne na kalorije.

Ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masti ne mora da bude mučenje. Pratite ovih nekoliko saveta i rezultati će se pokazati brže nego što mislite.

Pijte mnogo vode

Da biste ubrzali metabolizam, morate piti puno vode. Često se dešava da krajem leta počnemo da pijemo mnogo manje jer zbog hladnijeg vremena ne osećamo žeđ, ali to je potpuno pogrešno. Istraživanja su pokazala da ljudi koji piju 12 čaša vode dnevno gube više masti od onih koji piju samo 4.

Dižite tegove

Ako dobijete mišiće, smršaćete mnogo brže jer ćete aktivirati metabolizam. Pored toga, dizanje tegova utiče i na nivo hormona, tako da će vaše telo sagorevati masti puna 24 sata nakon treninga.

Jedite više proteina

Namirnice sa visokim sadržajem proteina zahtevaju više rada za varenje i upotrebu, što znači da ćete sagoreti više kalorija dok ih „obradite“. Proteini će takođe pomoći u održavanju snažnog mišićnog tkiva, koje se često gubi niskokaloričnom i niskoproteinskom dijetom.

Spavajte duže

Ne potcenjujte važnost sna. Kada ne spavate dovoljno, ritam tela se lako poremeti, a to utiče na vaš metabolizam. Nedostatak sna izaziva umor tokom celog dana, a često može dovesti do nagomilavanja masti u predelu stomaka. Pobrinite se da spavate najmanje 7 sati svake noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kilažamasne naslagezdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar