„Premršavi“ momci

Dečaci, baš kao i devojke, umeju da budu nervozni što se sopstvenog izgleda tiče. I oni umeju da se pitaju da li dovoljno dobro izgledaju, da li su dovoljno atraktivni da bi se dopali devojkama. Sad, pošto dečake uče da nije muški pokazati strah, oni će tu svoju nesigurnost kriti – ali i te kako je osećaju. Jedan od čestih problema dečaka u pubertetu jeste to da vrlo brzo izrastu i onda odjednom izgledaju kao da su prilično mršavi. Po sopstvenom mišljenju, previše su mršavi da bi dobro izgledali.
Ako takav dečak nije previše stidljiv ili kukavica, on će i dalje pokušavati da „smuva“ devojku koja mu se dopada, ali veoma će se bojati da će ga ona odbiti zbog njegovog izgleda. Nema baš neke mišiće, zapravo, liči na kostura – koja bi još devojka želela da izlazi s kosturom? On sam ne bi baš voleo da izlazi s izgladnelom mršavicom (lepo je kad je devojka vitka, ali uopšte nije lepo kad je toliko mršava da su joj rebra vidljivija od stomaka a kolena deblja od butina).
Ukoliko ste i vi takav dečak, ne brinite! Niste premršavi, verujte. Tačno je da ima devojaka koje vole mišićave momke, ali većinu njih ipak nervira kad momak redovno bilduje a onda nosi tesne majice kako bi pokazao svoje nabildovano telo – smatraće takvog dečka uobraženim i nesnosnim. Ima i devojaka koje ne vole mišićave momke, pa i onih kojima su baš mršavi momci najsimpatičniji (da i ne spominjemo činjenicu da svakoj iole zreloj devojci baš i nije visoko na listi prioriteta kako momak izgleda, bitnije im je da je simpatičan, nežan, duhovit, pažljiv…).
Dakle, momci, bez straha! Veliki je broj devojaka kojima su baš mršavi dečaci oni koji najbolje izgledaju, oni s kojima bi najradije izlazile. Još uvek se osećate nesigurno? Evo malog trika: svaki put kada se pred devojkom osetite nesigurno zbog svog izgleda, uputite joj kompliment na račun njenog. Odmah ćete videti kako je zablistala od sreće. Mislite da će joj u takvom trenutku pasti na pamet da ste vi mršavi? Nema šanse! Samo će razmišljati o tome da ste vi baš fini i super i da joj je lepo s vama. A to je ono što je devojci kod dečka najbitnije – da joj je lepo s njim, baš kao i dečku kod devojke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ante Balov

    Ovo je svakako dobar način da se utješimo mi, vojska mršavih, ali moja psihička stvar i cilj je ustrajati u boljem izgledu. Cure – baš me briga šta se njima sviđa. Bitno da se ja sviđam samom sebi: hvala! Pozdrav od Ante iz Splita.