Uporni višak (1)

Postoji jedna stvar koja je ista za oba pola – i među muškarcima i među ženama ima onih koji će reći: „Što sam bliži idealnoj težini, sve je teže da je dosegnem“. Neki uporni, najuporniji kilogrami, nikako da nas napuste. Moguće je, doduše, da nismo probali baš sve. Problem je u tome što posle toliko muke ume da ponestane i inspiracije i ideja; jer, sve one stvari za skidanje prvih pet, deset ili petnaest kilograma koje su do sada davale rezultate – jednostavno više ne funkcionišu.
Ostalo je, dakle, poslednjih pet kilograma koji nikako da vas napuste. Broj pet – malo, ali ipak dovoljno da posluži kao mali podsetnik na sve one prethodne godine ličnog zanemarivanja. Prava šteta s obzirom na to da je rezultat koji se postigao zaista meri velikim uspehom, ali ipak, taj uspeh nije potpun. Da li postoji razlog zbog kojeg se ne dobija željeni rezultat? Postoji. Sve one strateški najvažnije instrukcije za vaše telo, jednostavno se više ne uklapaju i postaju neprimenjive sada, kada ste se oslobodili jednog fatalnog H u konfekcijskom broju svoje odeće. I onda samo ostaje mučna dilema – što smo bliži idealnoj težini, ona nam je sve dalja i dalja, rešenja kao da nema na vidiku…
Ipak, to nije razlog da odbacite sve ono što ste do sada radili. To nikako. Umesto da pođete linijom manjeg otpora, promenite ključne delove svoje strategije i napravite nov, efikasan plan kojim ćete preostale kilograme u potpunosti nokautirati. Dijete sa niskim unosom ugljenih hidrata zaista deluju. Ipak, iscrpljujuća dijeta nije rešenje. Osvežite je nekim novim programom. Nagradite sebe za disciplinovanu nedelju jednim danom u kojem biste jeli sve što vam padne na pamet, i to bez mnogo griže savesti. Za to nećete platiti visoku cenu dobijanja kilograma, a doprinećete oslobađanju psihološkog pritiska. Važno je kako se hranimo, a ne samo kakav nam je obrok.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

debelidijetagojazni
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Bojana Sekulović

    Uvijek kada želim da smršam, izgubim 5 kg, a posle nedelju dana izgubljeni kg se vrate, ali ne 5 kg, nego čak i više.