4 namirnice koje svako treba da ima kod kuće kako bi izbegli odlazak u prodavnicu nedeljom

Da ne biste nedeljom stajali u redovima po prodavnicama od ranog jutra, dobro je kod kuće imati par namirnica (osim osnovnih, poput brašna, šećera, jaja, soli i ulja) uz koje ćete jako lepo preživeti neradni dan, ali i pripremiti i više nego pošten ručak.

1. Celo pile

Pile je zaista svestrana namirnica koju možete koristiti na više načina. Najjednostavnije je začiniti ga i ubaciti u rernu, ali možete skuvati supu pa kuvano meso jesti uz pire krompir i umak, ili pak istranžirati pile i koristiti deo koji vam se taj dan jede.

2. Krompir

Pečeni krompir uz pile je klasika, ali uvek možete napraviti restovani, kuvani, salatu ili pire.

3. Salata u bilo kojem obliku

Sveža ili ukiseljena, salata je obavezna. U frižideru nije loše imati glavicu kupusa za salatu, ali i zelene, samo što nju pre trebate potrošiti. Teglice kisele cvekle, paprike, krastavaca ili mešane salate spasiće svaki ručak, a dobro se drže u ostavi i uvek spremno čekaju, zato imajte na umu da ne ostanete bez ijedne.

4. Sveži sir

Sveži sir u slanim ili slatkim kombinacijama je top, a svaki kolač će dodatno obogatiti dan nakon ručka. Pola kilograma svežeg sira možete iskoristiti za domaću slanu ili slatku štrudlu, ali i biskvite i pite, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranakupovinanamirnice
Komentari (0)
Dodaj komentar