Ako uzimate ovaj začin svaki dan – salo na stomaku će nestati

Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, predstavljeno je početkom maja 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti.

Naučnici su 12 nedelja pacovima davali dodatke u ishrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi sprovedeni na pacovima pre i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su pacovi nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protivupalnih molekula u telu nego pre.

Takođe, smanjila im se ukupna kilaža i obim u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumevanje nove građe, piše Dejli Mejl.

Prema istraživanju sprovedenom u Medicinskom centru Univerziteta Rush u Čikagu 2015. godine, cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i skladištenju informacija. U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na ovsene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

Začin cimet se pravi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidansima, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može sprečiti razne upale.

U istraživanju sprovedenom 2010. godine u Centru za primenjene zdravstvene nauke dokazano je da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobivanje prekomerne težine za čak 23 posto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mrsavljenjezačin
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ovo nije tačno. Cimet koristim svakog dana pod obavezno, jer ga stavljam u kafu. Nisam primetila da mršavim. Možda se koristi cimet i redukuje ishrana, a kada se redukuje ishrana ne treba nikakav začin.

  • Anonimni

    Nisam znao da pacovi imaju struk