Nikad ne bacajte ulje iz riblje konzerve: Koriste ga čak i poznati kuvari, iz ovog razloga

Svi redovno bacamo ovo ulje, a njegov ukus je dragocen…

Upotreba ribljih konzervi postala je trend poslednjih godina, a očekuje se da će se, s obzirom na visoku cenu i inflaciju, ove godine još više rasplamsati.

Ulje u kojem se čuvala riba u konzervi, bez obzira je li u pitanju maslinovo, suncokretovo ili biljno, puno je ukusa. Često se u konzervu, uz ribu i ulja, dodaju komadići limuna, čili paprike, sušenog paradajza i slično, što takođe doprinosi ukusu. Ali, sama riba pojačava ukus tog ulja, posebno ako su u pitanju inćuni.

Poboljšava ukus vaših jela

Zato sledeći put kada budete koristili riblje konzerve – sardine, tunjevinu, plodove mora ili skuše – koristite ulje u kojem je odležala riba. Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih blagi riblji kus neće “odvratiti” – od grilovanog povrća do preliva za salatu. Riblje ulje u konzervi samo će podići ova jela na novi, viši nivo.

Takođe, odlična je ideja da se riblji fileti ispeku na ulju iz riblje konzerve, ili da napravite preliv za salatu. Ovim uljem možete namazati krišku hleba, tostirati, a uz dodatak paradajza, drugog povrća i/ili sira, dobićete genijalne bruskete.

Poznati kuvari kuhaju s ribljim konzervama

Od ribljih konzervi mogu se pripremiti razna maštovita jela, a koriste ih mnogi poznati kuhari.

Ulje iz konzerve tunjevine možete koristiti za prženje ribe u tiganju, a možete ga dodati u razne umake i namaze poput humusa.

Riblje ulje iz konzerve može se koristiti i za pripremu jela iz woka, a u kombinaciji s paprikom ili sušenim paradajzom, može biti odličan namaz ili umak za sendvič iz snova, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

konzervaribaulje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Makaki

    Hvala, meni baš smrdi to ulje. Sardine jedem iz konzerve.