TikTok trend koji će svi želeti da isprobaju: Ovaj desert ima 0 kalorija, a fantastičnog je ukusa

Kad čujete nekoga da kaže „kolač od jagoda“, „banana split“ ili „slana karamel jabuka“, verovatno ćete zamisliti klasične deserte u njihovom željenom čvrstom obliku. Ali na TikToku se slatke poslastice poput ovih ponovno zamišljaju kao inspiracija iza najnovijeg trika za hidrataciju.

Širom platforme društvenih medija nebrojeni korisnici dele videozapise na kojima smišljaju razne „vodene recepte“ kako bi povećali potrošnju H2O. Koristeći sirupe s različitim ukusima i mešavine pića u prahu koje možete pronaći u supermarketu—obično varijante bez šećera i bez kalorija—TikTokeri pripremaju kreacije poput „vode za rođendansku tortu“, „vode za naopaku tortu od ananasa“ i „voda od šećerne vune“. Hashtag #watertok sada ima 140,3 miliona pregleda.

@takingmylifebackat42

WATER OF THE DAY☀️ USE TONYA42 to save $$ #water #drink #recipe #pinacolada #weightloss #flavoredwater #weightlosscheck #goals #motivation #vsg #wls #drinkwater #easyrecipe #yummy #fy @Simple Modern

♬ Forever – Labrinth

Dobar ili loš trend

Kreatorka na TikToku Tonja Spanglo, koja je poznata pod korisničkim imenom @takingmylifebackat42, postala je poznata kao predvodnica #watertok trenda, deleći niz napitaka na bazi vode, uključujući „piña colada vodu“. Recept se sastoji od ledene vode, tri pumpice sirupa s ukusom kokosa i paketa praha za piće s ukusom ananasa. Video je prikupio 3,8 miliona pregleda i gotovo 3100 komentara od objave 8. marta.

Spanglo je započela svoje putovanje s vodom s ukusom nakon što je pre tri godine prošla operaciju želudačnog rukavca. Prema Fast Company, kreatorka sadržaja je rekla da se borila da ispuni svoj dnevni unos vode nakon operacije, ali je uspela nakon što joj je dodala arome. Spanglo je takođe izjavila za New York Post da joj je prelazak na vodu s ukusom pomogla da odbaci svoju naviku gaziranih pića, podelivši da je u jednom trenutku pila „pet [Coca-Cola] dnevno“. Vode su od tada zamenile Colu.

Dok su mnogi korisnici društvenih mreža oduševljeni kako im je ovaj trend pomogao da povećaju unos vode, prestati da piju gazirana pića ili smršaju, drugi su izrazili negodovanje i skepticizam. Osim izjednačavanja aromatizovanih  voda sa sodom, sokovima i Kool-Aidom, pojedinci su izrazili zabrinutost kako bi taj trend mogao da doprinese poremećajima ishrane.

U ovome je problem…

Džilijan Lampert, glavna strateška direktorka za Emily Program i Veritas Collaborative, rekla je za Rolling Stone, „to vrlo lako može da bude način da se ljudi osećaju kao da unose hranu i odgovarajuću ishranu iako to ne rade.“

Nutricionistkinja Frensis Largeman-Rot, registrovana dijetetičarka, uporedila je trend pića s popularnom upotrebom Crystal Light iz 80-ih i 90-ih, rekavši za Today.com: „Osećam da bi #WaterTok mogao da bude odgovor na Crystal Light 2023. s ljudima koji pokušavaju da dobiju prijatan ukus bez ikakvih kalorija ili ugljenih hidrata (ili vrlo malo).“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

desertvoda
Komentari (0)
Dodaj komentar