Ako osetite glad pred spavanje, nutricionisti savetuju ove namirnice

U idealnom svetu, svako veče bismo pojeli obilnu, ali zdravu večeru. Nakon toga bismo se počastili nekom poslasticom, umerenom i takođe zdravom. Malo nakon toga sklupčali bismo se u krevetu i bili u svetu snova.

Stvarnost je malo drugačija. Bilo da ostajemo budni kasnije nego što bi trebalo, slabo večeramo ili smo gladni bez nekog naročitog razloga, mnogi od nas na kraju požele da nešto gricnu pre spavanja.

Dakle, ako znate da ćete žudeti za kasnonoćnim zalogajima, za čime bi trebalo da posegnemo? Ovo savetuju nutricionisti, piše HuffPost.

Orasi

Prema Trejsi Lokvud Bekerman, registrovanoj dijetetičarki, noćno zavijanje u želucu način je na koji vam vaše telo kaže da žudi za više kalorija i hranjivih materija. Stoga bi trebalo da što više jedete hranu koja sadrži najviše nutritivnih vrednosti. To je ono što orahe čini tako izvrsnom opcijom.

Banana

Osim što su ukusne, banane vam zapravo mogu pomoći da utonete u san. „Banane sadrže kalijum, koji je prirodni relaksant mišića i pomaže dobrom snu“, rekla je Bekerman. „One takođe sadrže triptofan, koji ne samo da poboljšava raspoloženje nego takođe umiruje telo i pomaže mu da utone u san.“

Orašasti plodovi preliveni čokoladom

Budimo iskreni – većina nas poželi nešto slatko pre spavanja. Stoga dočekujemo ovaj savet s osmehom. Bekerman kaže: „Ne možete da pogrešite s tamnom čokoladom i orašastim plodovima kako biste utažili glad pre spavanja, zahvaljujući proteinima koji stabilizuju krv i zdravim mastima koje dolaze iz orašastih plodova. Tamna čokolada je takođe prava količina slatkog.“

Grčki jogurt s bademima i bobičastim voćem

Ako ste voljni da uložite malo truda za pripremu, dijetetičarka Abi Vičil preporučuje grčki jogurt s bademima i bobičastim voćem. „Ovo je izvrsna opcija jer sadrži dobar odnos proteina, ugljenih hidrata i masti“, rekla je.

Kolač od pirinča s maslacem od kikirikija

Vičil kaže da je ovo još jedan sjajan zalogaj pre spavanja jer maslac od kikirikija sadrži proteine i masti, a pirinčani kolači sadrže ugljene hidrate. Kao što je gore spomenuto, taj trio izvrstan je za održavanje ravnoteže šećera u krvi tokom cele noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gladnamirniceveče
Komentari (0)
Dodaj komentar