Brzo i lako: Očistite organizam od toksina za SAMO jedan dan

Zbog teške hrane koju smo jeli tokom praznika, ali i karantina vašem telu je potrebna detoksikacija. Ovih pet saveta će učiniti da napravite prvi korak i da očistite i oporavite organizam i vratite ishranu i zdravlje na pravi put u samo jednom danu:

1. Započnite dan vodom i limunom
Ujutru čim ustanete, pre doručka, popijte čašu tople ili hladne vode u koju ste iscedili malo limuna. Pektin iz limuna pomaže u varenju i zato je on odličan za detoksikaciju. Voda sa limunom takođe pomaže u suzbijanju apetita i daje osećaj sitosti.

2. Obilno doručkujte
Nakon vode, vreme je za doručak. Kada počinjete sa ovim mini čišćenjem trebalo bi da preskočite hleb i žitarice za doručak, jer oni uzrokuju da vaše telo zadrži više vode. Umesto toga usredsredite se na proteine koji će vam obezbediti sitost. Smuti od jaja i lososa savršen je obrok za početak dana.

3. Regulišite ishranu
Obavezno pojedite sva tri obroka i barem jednu užinu. I obroci treba da se sastoje od celih, pravih namirnica. Konzistentna prehrana tokom dana pomoći će vam da postavite temelje za zdravu ishranu. Jedite puno povrća, nemasnih proteina poput  piletine, ribe, jaja i zdrave masti iz orašastih plodova, semenki ili maslina, avokada ili kokosa. Ovo će osigurati da iz ishrane izbacite višak natrijuma i šećera. Koristite samo biljke i začine da biste aromatizovali hranu.

4. Popijte popodnevni čaj
Popijte šolju čaja od korena maslačka posle ručka. Maslačak može pomoći poboljšanju probave, a pravilna hidratacija vezana je za sve, od zdravog metabolizma do energije i dobrog zdravlja kože. Ako ne volite maslačak, napravite zeleni čaj.

5. Krećite se
Povećani otkucaji srca znače dobar protok krvi. To će pomoći vašem telu da samostalno izbaci sve toksine. Pošto teretane trenutno ne rade, možete iskristiti lepo vreme i brzo šetati napolju ili kod kuće raditi neke vežbe koje će vam pomoći da se oznojite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

organizamtoksini
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • dr24

    Da se ne lažemo sve je to super ali jedini čistači organizma od teških metala i toksina su Cilantro -kineski peršun (nama poznatiji kao korijander, on može čak i azbest da eliminiše iz organizma) i detoxamin koji ne samo da eliminiše teške metale radioaktivne nuklide, toksine, organofosfate, već i alkalizuje organizam, ima antivirusno dejstvo, i smanjuje formiranje slobodnih radikala u digestivnom traktu za oko 50%). Ne treba mešati alkalizatore, detoksikatore i antioksidanse ipak ima razlike između njih.

  • zlatica

    Mene mrzi muckati te cajeve, jednostavno popijem reshi medicinsku gljivu pro100 i odlicno se osecam