Devojka je 12 dana jela samo banane, evo kakvu promenu je doživela!

Banane su voće bogato vlaknima koje ima brojne dobre efekte po zdravlje. Zbog vlakana koji čine da se duže osećamo sitim, mogu da pomognu i u mršavljenju, a nutricionistkinja Julija Tarbat je sprovela mali eksperiment kako bi utvrdila kako tačno banane utiču na mršavljenje.

Ona je 12 dana jela samo banane, kako bi smršala i pročistila organizam, a evo nekoliko pravila kojih se pridržavala na tom režimu ishrane:

– Jela je koliko želi banana, ali ništa drugo osim toga, eventualno je ponekad dodavala malo zelene salate poslednjem obroku u toku dana.

– Konzumirala je isključivo zrele banane, vodeći računa da unese isti broj kalorija koji je inače unosila dok je „normalno“ jela.

– Pila je dosta vode, do tri litra dnevno i imala je uobičajene fizičke aktivnosti.

– Odmarala je više jer telo prolazi kroz fazu detoksa i opravka.

Istraživanje je pokazalo da banane mogu da budu savršena pomoć u mršavljenju. Prosečna banana ima oko 90 kalorija, što je daleko manje nego neka čokoladica koju biste pojeli. Takođe, sadrži dosta vlakana koja su rastvorljiva, što znači da apsorbuje vodu i usporava varenje. Julija je uspela da skine 3 kilograma i izabaci nakupljenu teščnost. Osim toga, izbacila je i nataložene toksine iz creva i nakon eksperimenta je osećala da ima više energije.

Rezultati dijete

Julija kaže da se sve vreme pridržavanja ovog režima ishrane, u trajanju od 12 dana, osećala sjajno i nije imala nikakvih nuspojava. Ističe da joj je stanje uma bilo veoma jasno, da je bila koncentrisana i efikasna u obavljanju svojih zadataka. Takođe, bila je dobro raspoložena i nije imala nagle promene raspoloženja.

Dakle, reklo bi se da je ovaj dvanaestodnevni detoks bananama urodio plodom, ali ipak bi uvek trebalo da se posavetujete sa lekarom pre uvođenja bilo kakve restrikcije u ishranu.

Osim toga, dr Dejvid Heber istakao je da ovaj režim ishrane nije dobar jer banane ne sadrži protein, „najvažniji nutrijent koji kontroliše apetit i metabolizam“.

„Ono što je najvažnije nije samo da skinete kilograme, već je važno i kakva će biti struktura tela nakon toga. Ako se izgladnjujete ili jedete samo ugljene hidrate, polovina kilaže koju izgubite će biti mišići. Svakih pola kilograma mišića koje izgubite usporavaju metabolizam za 14 kalorija dnevno. Kada izgubite oko pola kilograma mišića, vaše telo će sagorevati oko 140 kalorija dnevno manje. Tada ćete spolja delovati mršavo ali ćete imati masti unutra. Redovna fizička aktivnost i unošenje dovoljno proteina uz razno voće i povrće sa ograničenim unosom ugljenih hidrata je ključ zdravog mršavljenja“, poručio je dr Heber.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bananedijetaefikasnost
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Realnost

    Sve je to lepo, ali kod nas je problem komunizam i gubitak tradicije! Šalim se neću tako daleko, naime kod nas postoji nešto što se zove vera i ona je pravoslavna. Kroz tu veru, posti se skoro svaka sreda i petak i ima više postova u godini od par dana do nekoliko sedmica. Za vreme tog posta, nebi trebalo da se puši, pije kafa, nema alkohola, nema hrane životinjskog porekla, osim ribe, strogo je regulisano dali je hrana spremana na ulju ili vodi i sada idemo na ono najvažnije, a najmanje pojašnjeno!!! Za to vreme nema grešnih ni zlih misli, ne mrzite TV, Vučića, kumove, brata koji je dobio zemlju ili bolji posao, komšije koji imaju sve i lepi su, šefa jer je idiot, ali niste tu krivi vi, šalu na stranu, ali je stvarno tako! Očisti se DUŠA I TELO!!! Tih dana je bitno da se opustite, ne razmišljate o svojim ni manama drugih ljudi, malo se ogradite od onog subjektivnog, a ako vam je to teško u pravoslavlju ima i toliko divnih molitvi, koje ni ja ne znam, nekad pročitam, ali savršenstvo Boga je u tome kada mi je rečeno, nemoj da se mučiš, više nego dovoljno je samo da kad se setim izgovoriš“ Isuse Hriste, sine Božji, pomiluj mene grešnog“ čak sam i ja ovo odmah zapamtio! Zato dragi moji, loš sam ja vernik, ali sam shvati igricu, traži i dobit ćeš! Ovo su inače pravila po kojima su živeli naši stari bez pritiska, šećera, karcinoma i svih ostalih psihičkih poremećaja! Ništa ne košta, nije sramota kad god se vratite na ovaj pravoslavni tretman, uvek ste dobrodošli, a ako je muka ipak prevelika, Bog je milostiv, ima manastir Tumane, tu je otvoren portal, uz pokajanje koje je obavezno, molitvu koja i nije, jer je Bog veliki, vrata su uvek otvorena! Kako god da se vratimo na dijetu, sreda petak i ostalo koliko možeš, nije sad moraš koliko piše, a ako se uz tu dijetu još pomoliše, imaš post koji leči i dušu i telo!!! Hvala Vam na vremenu i dobro došli!!!

  • V.d.Raka i V.A.Lucky

    „Svaki dan kad sunce svane ,brodom dovoze banane,ko ih neće nek ne kupi,ako neće mnogo gubi! „