Dodala je MED U KISELO MLEKO i napravila eliksir koji će vas preporoditi!

Vrlo često možemo čuti kako na naš organizam mogu blagotvorno uticati napici poput mlake vode i meda ili mleka i meda, limuna, vode i meda….

Zaboravite na toplu vodu i limun, ovo je eliksir koji će vas razbuditi i preporoditi organizam. Naime, stručnjaci kao jednu od najboljih kombinacija preporučuju kiselo mleko ili jogurt i med. Kako kažu, ovu mešavinu je najbolje popiti ujutru.

Za pripremu vam treba 200 gr gustog grčkog jogurta ili domaće kiselo mleko i 75 gr meda. U čašu sipati prvo med (količine se uvek mogu promeniti po ukusu ). Preko meda sipati gusti jogurt ili domaće kiselo mleko i to bi bilo to.

Kiselo mleko i med su eliksir zdravlja i vitalnost. U medu se nalazi sve što je organizmu potrebno. Najbolje odgovara sastavu ljudske krvi. Od mineralnih materija, u zavisnosti od vrste meda, nalazimo gvožđe, bakar, fosfor, kalcijum, natrijum, magnezijum i hrom, koji je neophodan u razgradnji ugljenih hidrata, što dovodi do smanjenja nepoželjnih učinaka uzimanja većih količina jednostavnih šećera i porasta glukoze u krvi. Zapravo, više od 360 različitih elemenata, minerala, vitamina i drugih mikroelemanata, nalazi se u jednoj kapljici meda.

O dobrobitima jogurta i kiselog mleka takođe se odavno zna. Upravo zato, ova kombinacija namirnica garantuje vam dozu dobre energije, osećaćete se bolje. Ujedno ovim ritualom ojačaćete imunitet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jogurtmedmleko
Komentari (0)
Dodaj komentar