Genijalan trik nutricionista kako svaki dan da popijte dovoljnu količinu vode

Neke od zdravih navika kojih želimo da se svakodnevno pridržavamo iz nekog razloga ne negujemo dovoljno.

Mnogi nastoje da dnevno popiju najmanje osam čaša vode dnevno, zdravo se hrane, održavaju fizičku aktivnost, ali to teško postižu. Nutricionista za vas ima pet sjajnih saveta kako da usvojite dobre životne navike.

1. Setite se orašastih plodova

Bademi, orasi, lešnici: savršeni za grickanje za jutarnju (10-11h) i popodnevnu (15-16h) užinu! Pola šake orašastih plodova je i više nego dovoljno za jednu užinu.

2. Na sto stavite čašu vode

Dnevno je potrebno uneti oko 8 čaša tečnosti (ne samo vode!), a to znači i tečnost kroz supu, smoothije, jela i slično. U zavisnosti od toga koliko imamo vode na maniju tog dana, na stolu bi uvek trebalo da se nađu sigurno 5 čaša vode po 200ml. Trik je da kada popijete čašu vode, stavite odmah novu i napunjenu na sto. Tako ćete popiti svoju dnevnu dozu, a da toga niste ni svesni.

3. Jedan topli obrok dnevno

Možda ne zvuči kao puno, ali vaš organizam će vam biti zahvalan. Jedan topli obrok na dan umesto hladnih salata s raznim prelivima ili peciva iz pekare čini nutritivno čudo u razliku za vaš organizam. Još bolje ako ste taj obrok pripremili kod kuće. Ako ste skloni naručivanju hrane, birajte one obroke za koje vam treba kašika, a ređe viljuška.

4. Lagana fizička aktivnost u 17 ili 18 časova

Lagana fizička vežba može biti istezanje, joga, šetanje. Izbor je na vama, pripazite da traje 20-30 minuta dnevno. Osim što će vam dobro doći da razbistrite misli, pomoći će u sprečavanju nakupljanja kilograma.

5. Dnevna rutina

Za kraj, dolazi najvažnije, a to je obezbeđivanje dnevne rutine. Ustanite svaki dan u isto vreme, iako ne radite. Doručkujte, ručajte i večerajte u isto vreme. Ako pazite da svaki dan imate raspored obroka, osećaćete se generalno bolje, svežije uz više energije.

(Ordinacija.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

navikevodazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar