Hrana, seks i vi

Dobar zalogaj i dobar seks su stari i nerazdvojni prijatelji – vekovima ne izlaze iz mode. O tome je u svojim „Memoarima“ pisao i najveći pustolov i najpoznatiji venecijanski ljubavnik, Đakomo Kazanova, koji je govorio: „Volim jela jakog ukusa, a shvatio sam da su i one žene koje sam zaista voleo imale lep i jak miris.“
Da li je Kazanova posedovao neki specijalni recept ili napitak koji mu je povećavao seksualnu potenciju – nikad nećemo saznati. Međutim, to da hrana ima stimulativno dejstvo na seksualne aktivnosti ne samo što znamo nego je to i dokazano. Kada je reč o afrodizijacima, onaj savršeni koji čini apsolutna čuda još nije pronađen a da nije bio štetan za zdravlje, a od prirodnih pomagala u igri su razni predlozi.
Spominju se orasi i med, kikiriki, crno vino, riba, ostrige, kavijar, razni začini, sirevi, ali njihovu delotvornost morate da isprobate sami. Ako vam u poslednje vreme nešto i nije do seksa, nemojte svu krivicu da svaljujete na stres i nerviranje na poslu. Možda je samo reč o pogrešnoj ishrani.
Poznato je da sportisti često konsumiraju testo, pirinač i hleb. Ove namirnice poboljšavaju fizičke mogućnosti pošto mišići dobijaju energiju, a povoljno utiču i na nervni sistem i mozak. Kada budete skupili dovoljno snage, možda ćete biti raspoloženiji da se upustite u seksualni maraton. Od velike pomoći mogu biti i plodovi mora. Oni su prebogati cinkom, koji se smatra za jednog od najvećih prijatelja muškosti.
Pored noviteta u ishrani koji će dovesti do poboljšanja seksualnog apetita, posvetite pažnju povećanom konsumiranju crnog vina (naravno, u razumnim količinama, jer je obrnuto kontraproduktivno), kao i ljute papričice, takođe u malim dozama, pošto je ona odlična za širenje krvnih sudova i dobru cirkulaciju, što je osnovni preduslov za dobar seksualni život svakog muškarca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Marija Rodin

    Sjajno! Odličan članak sa tačnim i korisnim informacijama. Bolje nije mogao biti sastavljen.