Izračunajte koliko treba da vežbate da potrošite unete kalorije

Da li biste naručili picu ako znate da treba da napravite neverovatnih 1.376 burpeeja kako biste potrošili kalorije unete nakon što samo četiri pojedena parčeta? Kako biste se osećali kada biste znali da samo jedna čaša Proseka znači da morate da vozite bicikl otprilike tri kilometra ili napravite 247 čučnjeva?

Pa, pojavio se kalkulator koji otkriva istinu i odgovara na pitanje – koliko treba da vežbate u zavisnosti od toga šta ste pojeli.

Besplatni alat koji nosi naziv WorkOffYourDinner od korisnika traži da označe hranu ili piće koje su konzumirali noć ranije. Na osnovu toga izračunava koliko ste kalorija uneli u organizam i koje vežbe je potrebno da uradite kako biste ih potrošili. Uključuje vežbe poput vožnje biciklom, veslanja, trčanja, hodanja, burpeeja ili čučnjeva i jasno označava koliko je kilometara potrebno preći ili koliko ponavljanja napraviti.

Na primer, ako ste se počastili čipsom, trebalo bi da odradite skoro 13 kilometara šetnje kako biste potrošili unete kalorije.

Endi Bar, koji je deo tima koji stoji iza ovog zanimljivog alata, kaže kako je sve počelo kao zabavan projekt, a sada je postalo deo iskustva koje otvara oči i koje se uklapa u napore stručnjaka da u javnosti osveste problem gojaznosti.

Ipak, ističu da bi korisnici ovog alata trebalo da se posavetuju s lekarom pre nego što započnu bilo koji program vežbanja ili dramatično promene ishranu, navodi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranakalkulatorvežbanje
Komentari (0)
Dodaj komentar