Jela je orahe svako jutro uz ovu namirnicu, evo šta se desilo posle samo 15 dana

Med i orasi u kombinaciji se koriste od davnina kao koktel vitamina i antioksidanata. Poznate su brojne zdravstvene koristi ovog preparata u ishrani, ali i nezi kože. Dnevno ne bi trebalo uneti u organizam više od 100 grama ove mešavine.

Med sadrži čak 180 supstanci među kojima su i najvažniji vitamini, prirodni šećeri i fitokemikalije. Takođe, i 31 mineral (uz fosfor, magnezijum, kalcijum i kalijum). Med ima izrazita andioksidantna i antizapaljenska svojstva. Zanimljivo je da su u njegovom sastavu i soli mnogih jedinjanja poput kalijuma, kalcijuma, gvožđa, natrijuma, magnezijuma, sumpora i hlora. Te soli, inače, mogu da doprinesu procesu stvaranja crvenih krvnih zrnaca. Sadržaj linoleinske kiseline važan je za zdravlje kardiovaskularnog sistema, jače srce, smanjenje masnih naslaga u krvnim sudovima i regulaciju povišenog krvnog pritiska.

Med sadrži vitamine B grupe, E, A, kao i vitamin C. Ako ga konzumirate redovno i u preporučenim količinama, pospešuje plodnost i poboljšava varenje. Jača nervni sistem i detoksikuje organizam, čuvajući ga od štetnih materija iz okruženja. Za infekcije usne duplje i bolje zdravlje desni i zuba, preporučuje se žvakanje pčelinjeg saća.

Iskustvo jedne korisnice je bilo pozitivno. Razliku u vašem telu, osetićete posle 15 dana i primetićete da ste dobili neverovatnu snagu u mišićima.

U orasima se nalazi alfa-linoleinska kiselina (ALA), jedna iz grupe Omega-3 masnih kiselina. Ova vrsta voća sadrži više te dobre masnoće od svih drugih iz porodice koštunjavih plodova. Unošenje u organizam ALA utiče na smanjenje telesnih masti, regulaciju telesne težine i eliminaciju viška tečnosti. Pored toga, orasi obiluju biljnim vlaknima, proteinima, velikom količinom mangana i nešto manje gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i B vitamina. Mangan je važan za mineral koji utiče na čvrstinu i gustinu kostiju. Uz to, poboljšavaju varenje i utiču na ravnotežu crevne flore. Med i orasi jačaju imunitet, bićete otporniji na prehladu, brzo ćete vraćati nivo izgubljene energije nakon vežbanja, i držati krvni pritisak pod kontrolom. Ako ovoj mešavini dodate i malo limuna i badema, podići ćete joj i tako izuzetnu vrednost.

Kako da pripremite ovaj prirodni preparat

Za ovaj eliksir namenjen prvenstveno jačem imunitetu, potrebno vam je pola kilograma bagremovog ili livadskog meda, pola kilograma samlevenih oraha i jedan ceo limun. Koru limuna dobro operite pa izrendajte, a limun iscedite. Sjedinite sve sastojke, a ako želite, možete da dodate i šaku badema. Oni će, uz sva svoja korisna svojstva (vitamin E, antioksidanti), samo pojačati efekat ove izuzetno zdrave mešavine. Orasi, naravno, mogu da budu i u polovinama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eliksirorasizdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar