Kako izgledati mlađe u nekoliko jednostavnih koraka

Prema mišljenju nutricionista, ukoliko napravite male izmene u vašoj ishrani, moguće je da vratite sat unazad. Naravno, nikada više nećete imati 2o ili 30 godina, ali možete da izgledate mladoliko a i usput utičete na probleme sa kožom i tenom.

Izbacite šećer Možete trošiti novac na skupe kreme, ali ako su vaši obroci puni šećera, zaboravite na mladolikost. Osim što utiče na zdravlje, šećer može da upropasti i vašu kožu. Dobićete bubuljice, a šećer može vašu kožu da učini neelastičnom i otečenom.

Omega-3 i Omega-6 važne su za ljudsko srce, mozak kao i zdravlje očiju. Takođe igraju veliku ulogu u strukturi i izgledu kože. Pomažu sprečavanje gubitka vlažnosti. Jedite losos, skušu ili sardinu barem tri puta nedeljno. Takođe, dobro je uzimati i dodatke ishrani sa omega vitaminima, predlažu nutricionisti.

Cink igra veliku ulogu u telu i uključen je u brojne biološke procese. Zbog njegove važne uloge, nedostatak cinka može se manifestovati na različite načine, a jedan od njih je loše stanje kože.

Cink je važan za normalan rast ćelija i zato je jedan od najvažnijih faktora za lepotu. Cink je vrlo koristan u slučaju da imate probleme sa kožom. Pokušajte da u ishranu uključite semenke bundeve, jaja i grašak, savetuju nutricionisti.

Proteini su ključni za oporavak tkiva i za stvaranje novog sloja kože. Svaka ćelija na telu treba proteine da bi se održala na životu, ali proteini su važni i za zamenu istrošenih i mrtvih ćelija.

U proseku ženi treba gram proteina po kilogramu svoje telesne težine dnevno. To znači da žena teška 60 kg treba da unese najmanje 60 grama proteina, što je jednako dve pileće šnicle ili četiri jaja. Ako jedete meso ili ribu i druge životinjske proizvode jednom ili dva puta dnevno, verovatno unosite dovoljno proteina, ali ako ste vegetarijanac, onda morate da obratite pažnju da unosite dovoljno proteina, zaključuju nutricionisti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kožamladolikost
Komentari (0)
Dodaj komentar