Krastavac je super namirnica: Sa ovim tegobama se uspešno bori

Krastavac je izuzetno zdrav. Međutim, mnogi ne vole da jedu ovo povrće. Ako ste i vi jedan od njih, evo razloga zašto bi trebalo da promenite mišljenje.

Krastavac umesto vode

Ako ste zaboravili ili ne možete da se napijete vode, pojedite krastavac jer je njegov glavni sastojak uparvo voda –  čini njegovih 90 posto!

Rashladiće vas

Ako ste predugo izlagali kožu suncu,  stavite na bolna mesta kriške krastavca. Osetićete trenutno olakšanje. Vaša koža će izgledati savršeno ako stavite ovo voće u vodu.

Rešite se štetnih materija u organizmu

Sva ta voda iz krastavca deluje poput metle na sve nečistoće u organizmu. Redovna konsumacija krastavca će vas rešiti i kamena u bubrezima.

Vitamini iz krastavaca

A, B i C vitamini iz krastavca će ojačati imunitet, dati vam energiju i učiniti kožu sjajnom.

Mršavite uz pomoć krastavca

S obzirom na to da je krastavac niskokalorična namirnica, a većinom se sastoji od vode, pomoći će vam pri dijeti. Umesto grisinija, grickajte krastavac.

Krastavac kontroliše krvni pritisak, dijabetes i holesterol

Sok krastavca sadrži hormon koji je potreban gušterači za proizvodnju insulina. Istraživači su pronašli da jedinjenje steroli u krastavcima može pomoći u smanjenju nivoa holesterola. Krastavci sadrže mnogo vlakana, kalijuma i magnezijuma. Ove hranjive materije učinkovito deluju na regulisanje krvnog pritiska. Zato je krastavac dobar za lečenje i visokog i niskog krvnog pritiska.

Sprečite mamurluk krastavcem

Za kraj, mnogima bitna informacija – ako ste previše popili, pre spavanja pojedite par kriški krastavca. Sadrže dovoljno vitamina B koji će nadoknaditi hranjive materije i ublažiti mamurluk i glavobolju. Takođe ćete sprečiti dehidrataciju prozrokovanu alkoholom. Međutim, za to vam je potrebna ipak malo veća količina od par kriškica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krastavacšećer u krvivisok pritisak
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Da li mozete da verujete da je isticano ,cak i od strucnih ljudi da je krasavac jedino povrce kao i sljiva voce koje nema nikakve viamine ni korisne sastojke sem sto daje ukus salatama.