Lekoviti napitak od 150 dinara – spas za mnoge zdravstvene tegobe

Tečnost koja nastaje prilikom proizvodnje sira narodni je lek koji se oduvek koristi za jačanje organizma, kao i lečenje bolesti. Surutku danas piju sportisti kako bi nadoknadili dnevnu potrebu za proteinima koji sadrže esencijalne aminokiseline i kako bi rehidrirali organizam.

Preporučuje se onima koji pokušavaju da smršaju jer vam daje oseća sitosti. Neka istraživanja sugerišu i da može ubrzati metabolizam, prenosi Punkufer.hr.

Surutka je česta u frižiderima pobornika zdrave ishrane, naročito ona od kozjeg mleka, a kako bi joj ukus bio    prijatniji, može se dodati u smutije sa bobičastim voćem, izmiksirati sa jogurtom i đumbirom ili pomešati sa sokom od narandže ili grejpa.

Surutka se preporučuje zbog mnogo kalcijuma, magnezijuma, kalijuma i joda, vitamina B grupe, esencijalnih aminokiselina i drugih blagotvornih materija.

Na pozamašnom popisu bolesti i tegoba protiv kojih preventivno deluju jesu upale, visok pritisak, holesterol, hronični umor, iscrpljenost organizma, a čuva i zdravu probavu, podstiče pravilan rad štitne žlezde i vraća energiju.

Surutka pomaže u izgradnji mišića i sadrži minimalan broj kalorija; u 100 mililitara ima ih manje od 30. Prilikom kupovine surutke pokušajte da odaberete što prirodnije varijante koje ne sadrže štetne hormone, hemikalije i šećere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napitaksurutka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Aleksandar

    1) Sportisti piju proteine od surutke sto NIJE isto sto i surutka. 2) Ne postoji stitna vec stitasta zlezda