Ljudi koji se nikad ne goje doručkuju ovu namirnicu

Već je dobro poznato i pticama na grani da je doručak najvažniji obrok tokom dana. Ono što pojedete (ili ne pojedete) ujutru može imati veliki uticaj na vašu težinu, zdravlje i kondiciju.

Stručnjaci se slažu da je skyr jogurt najpametniji odabir za doručak. Kako piše The Parade, proteini su zasitniji od masti ili ugljenih hidrata pa vam njihova konzumacija može pomoći da jedete manje tokom dana.

Skyr jogurt je tradicionalni kremasti jogurt poreklom s Islanda. Pravo je čudo jer premašuje sadržaj proteina u grčkom jogurtu.

„Korisno je pojesti 20 do 30 grama proteina za doručak. Ako pojedete skyr jogurt, to ćete i ostvariti. Možete ga kombinovati s voćem i orasima ili umešati u ovsene pahuljice, čak i namazati na tost“, objašnjava dijetetičarka Samanta Kaseti.

Pripazite da birate skyr jogurt bez alternativnih zaslađivača ili dodatog šećera. Ishrana bogata šećerom može ograničiti raznolikost crevnog mikroba i narušiti san, a obe stvari mogu ometati vaše napore da zadržite telesnu težinu pod kontrolom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakishrana
Komentari (0)
Dodaj komentar