Med od ove biljke važi za jedan od najzdravijih prirodnih lekova, obavezno ga probajte

Lekovita svojstva meda svima su nam dobro poznata. Kao najuniverzalniji prirodni lek nalazi se u svakom domu za slučaj preventive i jačanja imuniteta organizma, ali i lečenja različitih tegoba i bolesti. Prirodni med je bogat sadržajem raznih vrsta šećera i velikim brojem drugih sastojaka, imajući u vidu lako asimilujuću osobinu, hranljivu vrednost, sadržaj mineralnih soli i vitamina i lekovite materije.

U slučaju nazeba koristi se sa drugim namirnicama i lekovima, pa se tako uzima med razmućen u mleku ili sa sokom od limuna ili toplim čajem.

Med od lavande je intenzivnog je ukusa i mirisa, a može biti i tamnije i svetlije boje. Među najlekovitijim je vrstama sa snažnim delovanjem, omogućuje korišćenje kalcijuma i gvožđa iz hrane. Posebno se preporučuje trudnicama i svima koji imaju manjak kalcijuma u organizmu, kod problema sa zubima i kostima, osteoporozom, povišenim krvnim pritiskom.

Prija organima za varenje, čisti pluća i umiruje kašalj. Lavandin med ima umirujuće dejstvo i snažan je borac protiv nervoze pa tako i poboljšava kvalitet sna. Pomaže u borbi sa blažim oblicima depresije. Lavandin med ublažava simptome izazvane predmenstrualnim sindromom. Osobama sklonim polenskim alergijama savetuje se svakodnevno uzimanje meda od lavande, piše magazin.novosti.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lavandamedzdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar