Mesec dana je uzimala kašiku meda i kurkume, telo joj se preporodilo

Da li ste već čuli za lekovito svojstvo mešavine meda i kurkume?

Jedna devojka želela je da isproba sve benefite ove mešavine pa je konzumirala mesec dana svakog jutra. Ovo je njeno iskustvo.

– Pre nešto više od mesec dana došla mi je mama u goste i donela teglicu nečega što je podsećalo na med, pa mi je sva uzbuđena rekla: “Vidi šta sam ti napravila, svakog dana moraš da uzmeš jednu kašičicu, a posle mesec dana ćeš mi zahvaliti“.

U teglici je zapravo bila mešavina meda i kurkume, a kako nisam imala šta da izgubim, rešila sam da pojedem tu zlatnu mešavinu u slast u narednom periodu. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo uradila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

Ispostavilo se da ovaj lekovit recept nije bio još jedna prazna priča sa interneta, već da zapravo zaista daje konkretne rezultate.

Već u prvih nekoliko dana osetila sam da imam više energije nego ranije, i uopšteno – osećala sam se daleko zdravije, i jednostavno snažnije.

Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primetila sam i da nemam napade gladi, koji su pre toga bili česti. Takođe, za tih mesec dana, koliko sam konzumirala mešavinu meda i kurkume, nijednom me nije zabolela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

Sve u svemu – moje zdravlje je na vrhuncu, i dugo se nisam osećala ovako dobro.

Kako napraviti med sa kurkumom

Jednu do dve kašike mlevene kurkume pomešajte sa 1/4 šolje meda, ukoliko želite da svakog dana uzimate sveže napravljenu mešavinu ili prilagodite meru za količinu koju želite da napravite.

U mešavinu možete dodati i pola kašičice sveže mlevenog bibera, a dobijenu smesu čuvajte na sobnoj temperaturi ili u frižideru.

Osim što možete jesti kašiku ove mešavine svakog dana, takođe je možete dodati u jogurt, ovsenu kašu ili omiljeni smuti, namazati na tost ili lepinju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kurkumamedmešavina
Komentari (0)
Dodaj komentar