Mnogima omiljenu hranu treba jesti samo jednom nedeljno, i to samo jedan komad

Samo jedno parče pice sadrži 10 grama masti, od kojih su 4.4 grama zasićene masnoće. Pica je mnogima omiljena hrana koje se teško odriču, ali stručnjaci savetuju da, ako baš morate da jedete, to radite jednom nedeljeno, da pojedete jedno parče i to ako je moguće da pica bude od povrća, piše Klik.hr.

Ako ste mislili da ovde nećete naći beli hleb, prevarili ste se. Svakodnevno konzumiranje hrane bogate ugljenim hidratima, kao što je beli hleb, povećava rizik od srčanih bolesti. Visoki glikemijski indeks podiže nivo šećera u krvi, pa na osnovu toga naučnici sumnjaju da je ovo jedan od čestih prvih faktora koji dovode do srčanog udara.

So u velikim količina može biti jako veliki problem za krvne sudove, jer ih začepljuje i oštećuje. Dnevno ne bi trebalo da pojedete više od pet grama soli, što je otprilike jedna nepuna kašičica.

Energijska pića su, navodno, suludo štetna. U 100 mililitara energijskog pića nalazi se 30 miligrama kofeina. Ako popijete 300 ml, što je standardna zapremina, unet ćete 90 mg kofeina, što je kao da ste popili tri ili četiri espresso kafe. Ovolika doza kofeina može izazvati tahikardiju, a pritom se ove vrste napitaka nikako ne preporučuju ljudima koji imaju bilo kakav problem sa srcem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranaishranapicazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar