Motivatori za zdrav život (1)

Eksperti objašnjavaju kako nam mali koraci mogu pomoći da ostvarimo ciljeve zdravog načina života.
Vaše interesovanje za vežbanje i zdravu ishranu se izgubilo? Možda ste bili puni entuzijazma nekoliko nedelja, a onda je izraz „biti u formi“ prestao da vam puno znači i da vas motiviše, pa ste se vratili starim lošim navikama?
Šta se može učiniti? Mogli biste da promenite pristup! Do sada ste pokušavali da unesete velike promene i da idete na sve ili ništa. A šta ako unesete samo nekoliko malih izmena u uobičajeno ponašanje? To će vam svakako lakše pasti, a pozitivno će uticati na vaše zdravlje.
Stručnjaci tvrde: tajna je u tome da preduzmete male pozitivne korake, pa kad se na njih naviknete, da s vremenom preduzmete nove. Ljudi treba da budu realistični kada je reč o ciljevima koje žele da postignu. Stručnjaci predlažu motivatore koji su važni na putu do uspeha.
Osećajte se dobro u svojoj koži – danas. Okružite se ljudima koji vam omogućavaju da se osećajte dobro. Na primer, ako vas bliski prijatelji ohrabruju da pušite, pijete i hranite se nezdravo, nađite drugačije prijatelje koji imaju zdrave životne navike i ohrabruju vas da živite zdravije.
Ne fokusirajte se na broj haljine koji nosite. Budite zdravi u sebi, i to će se odraziti na spoljašnjost. Zapamtite da možete biti seksi i izgledati odlično, iako niste manekenski mršavi.
Preispitajte svoje uzore. Barbika je još uvek vizuelni uzor za mnoge devojčice koje maštaju da će jednom tako izgledati. Budimo iskreni – da bismo izledali kao Barbi, treba da budemo visoke iznad 180, da barem duplo smanjimo obim struka i da stalno budemo na visokim štiklama. Pa ko bi to uopšte želeo? Ima boljih načina da provedemo svoj život.
Izaberite pozitivne uzore, one koji vam mogu pomoći da se osećate dobro takvi kakvi jeste. Pronađite uzor žene koja je jaka, zdrava i – realna.
Budite svesni toga šta vas navodi da se prejedete. Važno je da znate koje su vaše problematične oblasti i da imate plan suočavanja sa problemima. Da li koristite hranu kao utehu za razočaranje ili jedete iz dosade?
Unesite neke zdravije načine regovanja na stres koji ne uključuju hranu. Ili, neka u se u vašoj kuhinji nađe mnogo zdravih namirnica, za svaki slučaj.
Ovo su samo neki od motivatora. Prilagodite ih sebi i smislite nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

zdrava hrana
Komentari (0)
Dodaj komentar