Najzdravija na svetu: Zaboravljena Hipokratova superbiljka čisti i oporavlja ceo organizam!

Potočarka (lat. Nasturtium officinale) je skromna ali vrlo dragocena biljka. O njenoj nutritivnoj vrednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limuna i narandže.

Poznata je kao jedna od najstarijih biljaka čija upotreba seže još u daleku istoriju. Mnogi stari narodi koristili su je u ishrani i lečenju zdravstvenih tegoba.

Mnogi stari narodi koristili su je u ishrani i lečenju. Hipokrat je cenio je ovu biljku i preporučivao je za lečenje pluća, zubobolje, bolesti grla, gušavosti i promuklosti. Kod starih Grka, Egipćana i Rimljana bila je poznata kao snažno sredstvo za vraćanje energije.

Egipatski faraoni naredili su svojim robovima svakodnevno ispijanje soka od potočarke kako bi održali snagu, a time i produktivnost. Sada je službeno međunarodno istraživanje proglasilo ovu lisnatu zelenu biljku trenutno najzdravijim povrćem na planetu, odnosno namirnicom broj 1. Naime, prema nedavnoj studiji, utvrđeno je da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a takođe i pročišćava krv, potiče apetit i čisti telo od toksina.

Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se i ispijanje razređeno s vodom u odnosu 1: 5. Preporučena doza je jedna čaša na svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do nuspojava.

Sok od potočarke se može primeniti lokalno (spolja) u lečenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloga i možete rešiti problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.

Za obloge od potočarke izdrobite malo lišće ove biljke i pomešajte s alkoholom, a zatim nanesite smesu na kritična područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblog par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

organizampotočarkazdravlje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • It iz aj

    Hipokrat se odavno prevće u grobu, nemoguće je izmeriti broj obrtaja u minuti jer svi lekari gaze nejegovu zakletvu gaženi čizmom fašističkih režima.Nije cilj izlečiti čoveka nego ga napraviti zavisnim od beskorisnih lekova koje više štete nego što koriste.Svaki izlečeni pacijent je izgubljena mušterija.