Napravite ovaj domaći napitak i gledajte kako kilogrami nestaju

Jabukovo sirće pozitivno utiče na ceo ljudski organizam – dobro je za imunitet, može da pomogne kod visokog holesterola i krvnog pritiska, reguliše šećer u krvi. Ubija bakterije, čisti toksine iz krvi, pomaže kod prehlade i gripa, problema sa varenjem i urinarnih infekcija. Često se koristi kao pomoć pri mršavljenju i detoksikaciji organizma, što mnogi žele posle prazničnih gozbi. Postoji bezbroj prednosti jabukovog sirćeta, što je dobar razlog da pokušate da ga napravite kod kuće. Donosimo proveren recept za domaće jabukovo sirće, a zatim i recept za napitak za detoksikaciju organizma.

Odvojite zdrave i zrele plodove jabuke, operite ih i očistite od peteljki i koštica. Meso jabuke isecite na manje komade i stavite u staklenu teglu tako da budu pune tri četvrtine. Jedna četvrtina treba da ostane prazna jer će tokom fermentacije doći do pene i stvaranja gasova. Kada stavite narezane jabuke u teglu, dodajte šećer – 100 grama po kilogramu. Ako su jabuke slatke sorte, možete dodati manje šećera, na primer 80 grama. Zatim dodajte 1 dcl vode (može i manje ako u teglu stavite sok koji su jabuke pustile). Uverite se da su jabuke ispod nivoa tečnosti.

Zatim drvenom kašikom izmešati sadržaj tegle i pokriti ga gazom. Stavite na toplo mesto, jer ćete tako ubrzati fermentaciju koja traje između 10 i 15 dana. Tokom fermentacije, jabuke se dižu i tečnost postaje mutna. Znaćete da je proces završen kada jabuke padnu na dno i tečnost se razbistri. Zatim ostaje samo da se procedi sirće.

Kad je vaše domaće jabukovo sirće spremno, možete ga iskoristiti kao pomoć pri mršavljenju ili za detoksikaciju organizma, prenosi Jutarnji.

Za pomoć kod dijete i detoksikacije organizma popijte tri puta dnevno čašu s tri decilitra mlake vode u koju ste dodali kašiku-dve jabukovog sirćeta. Ako vam je ukus odbojan, dodajte kašičicu meda ili javorovog sirupa ili četiri kapi stevije. Ovaj napitak uzimajte minimalno nedelju dana, a maksimalno do dva meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detoksikacijajabukovo sircenapitak
Komentari (0)
Dodaj komentar