Stop: Nipošto ne bacajte koru od jabuke!

Sušene jabuke, a posebno kora neopisivo su zdrave – potvrdila naučna studija

Istraživanje američkog univerziteta u Vašingtonu pokazalo je da sušene jabuke imaju neverovatno veliki značaj u očuvanju našeg zdravlja i vitalnosti organizma.

Neke od najznačajnijih koristi sušene kore jabuke je njen pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem – štiti krvne sudove, utiče na normalizaciju lošeg (LDL) holesterola (rezultati sprovedene studije pokazali su da je on kod ispitanika pao i do 23 procenta) i krvnog pritiska i čuva srčani mišić.

Takođe, studija je pokazala da sušena jabuka veoma povoljno utiče na simptome menopauze, ublažavajući ih. Sušena jabuka povoljne rezultate pokazala je i kod gubitka suvišnih kilograma, jer su žene koje su učestvovale u studiji gubile oko dva kilograma nedeljno, uprkos tome što sušeno voće ima viši nivo šećera.

Još jedna od koristi sušene kore jabuke je smanjenje upalnih procesa u organizmu, što dokazuje da jabuka u ovom obliku poseduje jaka antiinflamatorna svojstva.

Stručnjaci preporučuju da je optimalan unos sušenih jabuka oko 75 grama dnevno, kako bi se postigli povoljni efekti za naše zdravlje.

Lekari koji su sprovodili studiju na univerzitetu u Vašingtonu složili su se u oceni da sušene jabuke nisu samo zdrava varijanta grickalica, već ozbiljna preventiva mnogih oboljenja, ali i prirodni lek i stabilizator brojnih stanja u našem organizmu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jabuka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • milovan

    Samo niste rekli,koja kora od jabuka.?? Dali one neprskane.??!! Ili ove danasnje koje se prskaju raznim pesticidima 30 do 40 puta dok nestignu za berbu. I hocete reci da kora nije puna pesticida.Posalji mi adresu jacu skupljati kore cele godine i poslati novinaru da jede.