Odmah na početku Nove godine morate uraditi – ovo

U Novu godinu obično ulazimo sa odlukom da ćemo od 1. januara živeti zdravije, a upravo je to često i najteže ostvariti. Ali kako bi konačno prekinuli niz neispunjenih novogodišnjih odluka, najbolje je usvojiti samo par navika i primenjivati ih tokom cele godine.

Ovih četiri stvari promenite na sebi odmah na početku nove godine ako želite da budete zdraviji.

1. Svakodnevno vežbajte

Obećajte sebi da ćete svakog dana provesti najmanje 40 minuta vežbajući. Ne morate pratititi isti režim svakodnevno. U tome vam mogu pomoći i odluke da u Novoj godini naučite neku novu veštinu, poput joge ili salse. Vežbanje treba da bude uzbudljiva aktivnost kojoj ćete se radovati, a nikako obaveza.

2. Naspavajte se dovoljno

Spavanje ne služi samo da opustite telo, već i da odmorite i resetujete svoj um. Takođe je potrebno popraviti srčanu funkciju i rad krvnih sudova. Ukoliko imate učestale probleme sa spavanjem, to se može odraziti na mnoge zdravstvene tegobe, što vodi povišenom krvnom pritisku, dijabetesu i moždanom udaru. Obavežite se da svake noći odspavate minimum sedam, a najbolje osam sati, kako bi se osećali i zdravije i srećnije.

3. Konsumirajte prirodne namirnice

Ove godine se obavežite da vam zdravlje bude dugoročni cilj, a ne nešto o čemu brinete tek kada osetite neke tegobe. U tome će vam svakako pomoći prirodne namirnice, voće, povrće i čajevi, koji će delovati preventivno, ojačati vaš imunitet i sprečiti pojavu mnogih oboljenja.

4. Pijte dosta vode

Poznata izreka ‘Jedna jabuka na dan, lekar iz kuće van’, može se primeniti i na osam čaša vode dnevno. Voda daje snagu vašem organizmu, a pomoći će vam i kod gubitka težine, detoksikacije, probave i poboljšanja kvaliteta kože i kose. Cilj od 8 čaša dnevno nije neostvariv, a u tome vam mogu pomoći i aplikacija ili podsetnik na telefonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nova godinazdrave navike
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Dule

    Ako Nova godina pisete sa velikim N to podrazumeva samo praznik (prakticno 01.01.), a ne celu godinu sto se iz vaseg pisanja da zakljuciti.

  • S2

    U srpskom jeziku se koristi tuđica KONZUMIRAJTE a ne konsumirajte. Takav oblik ne postoji u našem jeziku. Uz to, postoji više domaćih zamena za ovaj strani izraz, kao reči koristite ili uzimajte…Ovako poneki nepismenjaci koriste i izraz filosofija, filosofirati, umesto ispravnog filozofija i filozofirati.