Oprez: Ove tri vrste jela su ŠTETNE

Doručak je najvažniji obrok u toku dana. Treba da jedete nešto što je zdravo i što će vam dati energiju, ne samo za doručak već tokom celog dana. Izbegavajte nezdravu hranu.

Ove tri vrste jela su štetne:

Voćni sokovi i jogurti 

Sokovi koje kupujete u prodavnicama su puno šećera i aditiva. To što piše da su prirodni, uglavnom nije istina. Bolje je da napravite domaći sok. Iscedite limun ili pomorandžu ili jedite voće. Kupovni sokovi nemaju ni veliku nutritivnu vrednost. Od njih ćete imati više štete nego koristi.

Peciva

Peciva brzo zasite, ali i ona sadrže aditiv i šećer. Nisu dobro rešenje za doručak. Lisnata peciva su masna, a ona slana zadržavaju vodu u organizmu. Nemaju veliku nutritivnu vrednost. Ako baš volite peciva, opredelite se za peciva od žitarica. Brinite o svom zdravlju i započnite dan kako treba!

Masna i teška hrana

Ovu hranu generalno treba što manje da jedete, a naročito nije preporučljiva za doručak. Nimalo nije ni dijetalna ni zdrava, a sve što ćete dobiti su masne naslage. Možete skuvati jaje, a ako niste znali uz jaja za doručak možete i da smršate. Slanina tek ne dolazi u obzir!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakdoručak namirnicehrananezdrava hrana
Komentari (0)
Dodaj komentar