Otkrijte tajnu najzdravijeg doručka: Evo zašto bi svi trebalo da jedu ovu žitaricu svakog jutra

Ovsena kaša, nije samo običan doručak, sjajna je i za vaše zdravlje! Ako želite da započnete dan puni energije i vitalnosti, ne tražite dalje od ovog jela. Nutricionisti tvrde da je ovsena kaša jedan od najzdravijih obroka na svetu.

Kada pomislite na doručak, verovatno vam se ne stvara slika ovsene kaše kao glamurozne poslastice.

Ali, saznajte zašto je ovo jelo omiljena preporuka lekara i stručnjaka za ishranu.

1. Očistiće vaša creva i probavni trakt

Ovsena kaša je kao čistač za vaš probavni sistem. Vlakna koja se nalaze u ovoj čarobnoj žitarici pročistiće vaša creva i poboljšati celokupno zdravlje vašeg digestivnog trakta.

2. Ojačava srce i smanjuje rizik od srčanih bolesti

Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje ovsene kaše može znatno smanjiti rizik od srčanih oboljenja. Zahvaljujući antioksidansima i vlaknima, ova kaša je idealna za održavanje zdravog srca.

3. Zaštita od raka debelog creva

Neka istraživanja su pokazala da redovna konzumacija ovsene kaše može smanjiti rizik od raka debelog creva. Ova žitarica je vaš saveznik u borbi protiv ove opake bolesti!

4. Reguliše krvni pritisak

Ovsena kaša nije samo doručak, već i prirodni lek za visok krvni pritisak. Redovno konzumiranje ove kaše može imati isti efekat kao i lekovi za regulaciju krvnog pritiska.

5. Kontroliše nivo šećera u krvi

Beta-glukan, rastvorljivo vlakno koje se nalazi u ovsenim pahuljicama, pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi. To je odlična vest za sve one koji se bore sa dijabetesom tipa 2.

6. Pomaže u održavanju zdrave telesne težine

Osećaj sitosti koji ovsena kaša pruža pomoći će vam da izbegnete nezdrave grickalice i održavate zdravu telesnu težinu. Sa ovsenom kašom kao doručkom, nećete osećati glad do ručka!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranaovsena kašaovsene pahuljicesavetzdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar