Ova 2 sastojka čine čuda za liniju: Masne naslage se tope kao od šale bez ikakve dijete ili gladovanja

Verovatno ne znate da je kim fantastičan začin koji u kombinaciji sa jogurtom može učiniti čuda za vašu liniju.

Međutim, nije dovoljno samo konzumirati ove namirnice i očekivati da će kilogrami nestati. Kao i kod drugih dijeta, i ovde morate povesti računa o ishrani kako bi rezultati bili što bolji.

Iskustva su pokazala da je većina onih koja je isprobala ovaj režim ishrane oduševljenja. Prednost je što nema jelovnika koji morate striktno pratiti, niti brojanja kalorija, već je dovoljno da birate zdrave namirnice, da ih dobro kombinujete i već za nekoliko dana primetićete rezultate.

Zašto kim?

Verujemo da ste dobro upućeni u probiotička dejstva jogurta koji je neizostavna namirnica mnogih dijeta. A koliko znate o kimu? Da li i kim spada u namirnice za mršavljenje?

Odgovor je DA. Kim je jednogodišnja ili dvogodišnja biljka poznata i pod imenima divlji kumin, crni kim, komin, karun, kmelj i kimin. Vekovina unazad kim se koristi u ishrani, a naučnici su tek nedavno otkrili pozitivna dejstva koji on ima u samom procesu mršavljenja.

Ova biljka u proseku sadrži od 2 do 7% etarskog ulja koje je zaslužno za sprečavanje grčeva u organima za varenje i pojačava rad želuca. Pogrešno je mišljenje da je kim poput ostalih začina i da neće imati neka značajnija dejstva za organizam.

On je bogat antioksidansima i fitosterolima koji tope masti i ubrzavaju apsorpciju lošeg holesterola. Sadrži i eterična ulja, smolu, kalcijum, belančevine, tanine i biljne sluzi koje zajedno u kombinaciji pospešuju sposobnost čišćenja i ubrzavaju metabolizam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetaishranasmesatrikzdravo
Komentari (0)
Dodaj komentar