Ova dijeta je pravi hit: Nema zabranjenih namirnica, a fenomenalan rezultat je zagarantovan

Maltene da ne postoji osoba koja ne voli banane, a pored toga što su ukusne, one su i veoma zdrave. Zato je možda pravi izbor japanska dijeta sa bananama koja je već obišla svet.

Banane su dobar izvor kalijuma, magnezijuma i vitamina, zahvaljujući kojima koža izgleda dobro.

Od većine dijeta koje su pune zahteva i recepata možete brzo izgubiti motivaciju, ali, jutarnja banana-dijeta je izuzetak.

Ovu dijetu osmislili su supružnici Sumiko i Hamači Vatanabe koji se bave tradicionalnom i preventivnom medicinom.

Banana-dijeta podstiče na konzumiranje voća kada se oseća glad i nema brojanja kalorija. Za razliku od nekih drugih dijeta, kod banana-dijete nema izgladnjivanja niti striktnog vremena kada se doručkuje i ruča, kao ni izbacivanja većeg dela namirnica s jelovnika.

U nastavku teksta pročitajte koja su pravila banana-dijete.

Doručak

Dan počinjete sa čašom vode na prazan stomak čim se probudite. Kada popijete čašu vode, pojedine jednu ili dve banane. Ako i nakon ovoga osećate glad, nakon 30 minuta pojedite još nešto kako biste utolili glad.

Ručak i večera

Jedite hranu po izboru i po mogućnosti svakog dana drugačije namirnice. Posebno se preporučuje dijetalna hrana sa što manje masnoća i šećera. Večeru nemojte jesti posle posam sati uveče, tačnije, barem tri sata pre spavanja.

Preporučuje se izbegavanje pržene i nezdrave hrane kako biste osigurali gubitak težine. I druga stvar koju treba imati na umu je izbegavanje slatkiša posle obroka.

Užina

Za užinu je najbolje pojesti bananu, i to onda samo kada osećate veliku glad.

Pijte samo vodu

Jedino piće koje je dozvoljeno je voda, po mogućstvu mineralna ili filtrirana. Voda treba da bude na sobnoj temperaturi, ne hladna, niti vruća. Pijte vodu u malim gutljajima i nemojte je koristiti za omekšavanje ili gutanje hrane. Ne postoji ograničenje na količinu vode koju možete popiti, ali nemojte preterivati, piše „Doctor.ndtv“, a prenosi Ona.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bananedijetaishranaživot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Banane su radioaktivne i jesti ih samo povremeno…nikako svaki dan. Ko ne veruje neka pročita na internetu.