Ova voćka topi salo do poslednjeg grama!

Salo, a naročito ono na stomaku, muči veliki broj ljudi. Višak kilograma sa ovog predela se skida isključivo pravilnom ishranom. Ukoliko u jelovnik uvrstite i ovu voćku, u vrlo kratkom roku ćete liniju dovesti u red

Kada odlučimo da držimo dijetu, uglavnom tragamo za nekim saveznikom koji će taj proces ubrzati. Jedan vrlo efikasan sagorevač masnih naslaga koji će liniju u rekordnom roku dovesti u red je grejpfrut.

Ova voćka ima dugogodišnju reputaciju saveznika u mršavljenju, a preporučuju ga i svi nutricionisti. Ako želite da smršate, svako jutro popijte sok od grejpa.

Evo kako grejp utiče na težinu?

Rezultati istraživanja koje je sprovedeno 2014. godine pokazuju da oni ljudi koji su redovno pili sok od grejpa imaju znatno manju telesnu težinu, kao i manji nivo lošeg holesterola.

Osobe koje piju ovaj sok, u telo unose veću količinu vlakana, a ona su odgovorna za dobar metabolizam i brže varenje. Sok grejpa sadrži visok nivo vitamina C, a upravo on igra ulogu u pravilnom funkcionisanju ćelija i pomaže u razgradnji masnih naslaga.

Dr Livestrong koji je predvodio studiju je zaključio da one osobe koje unose dovoljno vitamina C, brže sagorevaju masne naslage tokom treninga.

Nakon mesec dana, grupa koja je pila svako jutro sok od grejpa je zabeležila smanjenje nivoa masti u telu za 18 posto, za razliku od onih koji nisu pili ovaj napitak.

Osim što pomaže u mršavljenju, grejp smanjuje procenat glukoze u krvi, ali i insulin. Takođe, primećena je i samanjena vrednost triglicerida u jetri kod ispitanika.

Pored toga, osobe koje redovno piju ovaj sok, izbacice toksine iz creva koji su se nataložili. Čak iako nemate problema sa kilažom, dobro je piti ovaj ukusan napitak svakog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

salovoćka
Komentari (0)
Dodaj komentar